Crna hronika

POJAVILE SE NOVE PUKOTINE NA ZGRADI NA VRAČARU: Strahuje se da će ceo objekat da se uruši 

Autor Edin Delibašić

U Vidovdanskoj ulici na Vračaru juče je se obrušio jedan deo zgrade verovatno usled građevinskih radova na susednoj parceli, a danas su se pojavile nove pukotine na istoj zgradi.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Strahuje se da može doći do novog urušavanja, pa čak i rušenja cele zgrade.

Rupa u koju se urušio deo zgrade, radnici tokom celog današnjeg dana zatrpavaju, a to je kako nezvanično tvrde prvi korak ka sanaciji problema dok se ne dođe do rešenja novonastale situacije.

 "Taj proces će trajati čitav dan, potrebne su velike količine zemlje i kamenja", kažu nezvanično radnici za "Blic" i dodaju da se nadaju da najavljena kiša neće stvoriti dodatne komplikacije.

Takođe, radnici kažu da je pretpostavka da će se u narednom periodu srušiti oštećena grada, jer misle da joj nema spasa. Nakon toga, trebalo bi da se na ovom mestu gradi nova zgrada.

Svi stanari zgrade su evakuisani i smešteni na bezbedno mesto. Nezvanično, ukoliko se proceni da je bezbedno, oštećeni stanari će moći da uzmu deo svojih stvari koje su im ostale u stanovima.

Fotograf MONDO portala bio je juče na licu mesta i napravio ekskluzivne fotografije zgrade koja je, kako se može videti, u nepovoljnom stanju. Kako su preneli pojedini mediji, moguće je da su radovi na susednoj parceli doveli do problema.

Zgradu i dalje obezbeđuju pripadnici MUP-a i Komunalne milicije, kako neko ne bi prišao, čime bi ugrozio svoj život.

(MONDO)

Tagovi