Crna hronika

ODREĐEN PRITVOR VOZAČU KOJI JE POKOSIO DVOJE DECE: Oborio ih na pešačkom, jedno usmrtio pa pobegao

Autor Veljko Petranović

L. G. koji je osumnjičen da je naleteo na oca i dvoje dece na pešačkom prelazu, od kojih je jedno dete preminulo osuđen je na pritvor od 30 dana nakon što je veće Prvog osnovnog suda u Beogradu uvažilo je žalbu tužilaštva i odredilo kaznu pritvaranja.

Izvor: MONDO/Nataša Petrović

Podsećamo, jedan od dvojice braće koju je bahati vozač pokosio na Karaburmi, nažalost, izgubio je bitku za život. Nesreća se desila proteklog vikenda na Karaburmi. Dečaci S.B. (9) i L.B. (5) su pešačkim prelazom išli sa ocem Mihailom (43).

Vozač auta, koji ih je pokosio, L.G. (38) pobegao je sa lica mesta. On je, nakon privođenja, pušten da se brani sa slobode. Beogradska policija ubrzo nakon incidenta uhapsila je vozača, koji je u nedelju oko 21 sat u Ulici Marijane Gregoran kod broja 50, udario dečake i pobegao.

Prvi osnovni sud u Beogradu prvobitno je odbio da odredi pritvor za L.G. (38), ali je nakon žalbe tužilaštva odluka preinačena. U toku jučerašnjeg i današnjeg dana održani su protesti koji su za cilj imali da se vozač ipak nađe iza rešetaka.

(MONDO)