Crna hronika

OGLASIO SE MUP - NEMA PODATAKA O SARADNJI SA FBI: Amerikanci nisu učestvovali u razbijanju grupe Velje Nevolje!

Autor Tamara Sekulović

Ministarstvo unutrašnjih poslova se oglasilo povodom navoda da je bilo saradnje sa FBI u prikupljanju podataka protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Izvor: TV Pink/Printscreen

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je Tanjugu da ne raspolaže saznanjima niti da u evidencijama MUP-a postoji i jedan podatak ili dokument koji bi bio potvrda saradnje ili bilo kakve razmene operativnih informacija sa FBI u cilju kriminalističke obrade i procesuiranja optuženih lica organizatora organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije nema ni jedan podatak da se vodila bilo kakva istraga u saradnji sa FBI koja je za cilj imala razbijanje organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković", rečeno je u odgovoru MUP-a na pitanje Tanjuga da li u papirima MUP-a postoji bilo kakav podatak o tome da je FBI u saradnji sa MUP-om vodio zajedničku istragu oko organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Optužnica protiv klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, podignuta je u petak. Klan se tereti za pet ubistava i druga krivična dela. Tužilaštvo je za Belivuka i Marka Miljkovića tražilo doživotnu robiju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, zajedno sa MUP-om i Bezbednosno-informativnom agencijom, nastavlja prikupljanje dokaza protiv ovog kriminalnog klana.

(Mondo/Tanjug)