Crna hronika

DRAMA NA ČAIRU: Kupača na bazenu u Nišu spasli od utapanja - u Hitnoj pomoći mu otkrili misteriozne povrede

Autor Edin Delibašić

Danas oko 13 časova jedan Nišlija čiji identitet još nije utvrđen spasen je od utapanja na bazenu na Čairu.

Izvor: MONDO/M.Šolak/Stefan Stojanović

Muškarac kog su spasli je prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu i priključen je na respirator. Za sada još uvek nije poznato zbog čega je i pod kojim okolnostima potonuo ispod površine vode.

Prema prvim informacijama, kupača su iz bazena izvukli dežurni spasioci Sportskog centra "Čair".

Kupač je imao puls i disao je kada je vozilom Hitne pomoći dovezen u Urgentni centar KC u Nišu, ali je pregledom konstatovano da je u teškom stanju zbog čega je priključen na mašinu za disanje.

Pluća mu bila puna vode

"Pacijentu su na prijemu pluća bila puna vode. Zbog niske saturacije i loših vitalnih parametara, on je intubiran i priključen na mašinu za disanje, nakon čega je dobio svu adekvatnu terapiju", rečeno je u Kliničkom centru u Nišu.

Pacijentu su pre intubacije lekari morali da izvuku vodu iz pluća a dijagnostikom su kod njega utvrđene dodatne povrede.

"Dijagnostikom je utvrđen serijski prelom rebara sa obe strane grudnog koša kao i naprsnuće grudne kosti. Nije imao drugih povreda na telu", kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Povređeni muškarac je u stanju životne ugroženosti i pod neprekidnim je nadzorom lekara.

Imao je plus kad su ga odvezli

Da je spasilačka služba izvukla muškarca koji se utapao iz bazena i da je odvezen u bolnicu potvrđeno je u Sportskom centru "Čair".

"Spasioci su izvukli utopljenika iz bazena, pozvana je Hitna pomoć i on je sa pulsom odvezen u Klinički centar u Nišu. Nisam bio prisutan kada se to događalo tako da u ovom trenutku ne mogu da dam više informacija", kaže Milan Milanov, upravnik bazena pri Sportskom centru "Čair“.

U Hitnoj pomoći u Nišu je potvrđeno da su primili više poziva sa čairskog bazena radi ukazivanja kupaču koji je izvučen iz bazena.

"Primili smo prvi poziv u 13.03 časova da se neko davi na bazenu i da je potrebno ukazivanje pomoći. Ekipa je preuzela pacijenta koji je davao znake života ali nije bio u svesnom stanju, i prevezla ga do Kliničkog centra u Nišu", rečeno je u Hitnoj pomoći u Nišu.

O slučaju je obaveštena niška policija, a za sada nije poznato kako je došlo do incidenta ni poreklo povreda koje su na pregledu utvrđene.

(MONDO/Blic)

Tagovi