Crna hronika

KLAN VELJE NEVOLJE JE STREPEO OD JEDNE NIŠLIJKE: Trebalo je da izda dečka, ali nisu bili sigurni kome je lojalnija

Autor Edin Delibašić

Deo klana okupljenog oko Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, pre hapšenja je bio u paranoji da jedna devojka sa kojom su bili bliski igra dvostruku igru i da svom dečku iz suprotstavljenog klana prenosi informacije.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Plan je bio da preko nje namami glavnog atentatora škaljarskog klana u kuću u Ritopeku.

Nišlijka koja je bila kućna prijateljica jednog od uhapšenih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka bila je u vezi sa istaknutim pripadnikom škaljarskog klana.

Prilikom prikupljanja dokaza protiv Belivukovog klana, otkriveno je da su se oni nadali da će moći da im Nišlijka oda važne informacije o "škaljarcu", ali su se i plašili da ne ocinkari njih.

"Žena koja je ušla u vezu sa 'škaljarcem' zapravo je drugarica nevenčane supruge jednog od uhapšenih. U vezu s njim ušla je nešto manje od dva meseca pre hapšenja Belivukove grupe, praktično krajem 2020. Pitanje je šta bi se dogodilo da se osumnjičeni nisu našli iza rešetaka u februaru, jer je poznato da su žrtve mamili na najrazličitije načine", kaže izvor za Kurir.

Belivuk i pripadnici njegovog ozloglašenog klana su mamili, otimali i kasapili ljude, ali ni druga druga strana nije sedela mirno, pa je crnogorska policija u januaru ove godine sprečila planiranu likvidaciju Belivuka i njegovog saradnika Marka Miljkovića u Tivtu.

Prema rezultatima istrage, atentat je iz zatvora u Spužu isplanirao i finansirao Janko Vukadinović, blizak škaljarskom klanu.

"Ti lagano, ka da nije tvoj posao, na pet-šest metara, pa onda u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i puni sprint na auto, pun gas... Tu niko neće imati vremena od trenutka pucanja, dok istrčiš napolje, da potegne pištolj. Obavezno pancir obuci, pa i njega zapali", poruka je koju je navodno Vukadinović napisao zaštićenom svedoku Kamenku Kuču, koji je trebalo da ispali hice, prenosi crnogorska Borba.

(MONDO)