Crna hronika

"PALI" SA MILION TABLETA EKSTAZIJA: Filmska zaplena srpske policije, uhapšeni nameravali da prodaju drogu po klubovima

Autor Tamara Jovanović

Policija je zaplenila velike količine psihoaktivnih supstanci.

Izvor: MUP

Posle višemesečnog intenzivnog rada, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su N.P. (42) iz Kragujevca, D.N. (35) iz Lazarevca, G.J. (48) državljanina BiH i U.J. (46) turskog državljanina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i zaplenili oko 121 kilogram psihoaktivne supstance MDMA.

Policijski službenici SBPOK su u Batočini, prilikom pregleda vozila marke "folksvagen pasat" kojim je upravljao N.P. iza suvozačevog sedišta pronašli kesu u kojoj su se nalazila četiri paketa sa više od osam kilograma MDMA u vidu tableta.

Nakon toga, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su u Beogradu, u prtljažnom delu vozila marke "kia sorento" u kome su se nalazili D.N. i U.J. pronašli pet kartonskih kutija u kojima se nalazilo 56 paketa sa oko 113 kilograma supstance MDMA, koja je, kako se sumnja, preuzeta u Batočini radi dalje prodaje.

Potom su policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u Malom Požarevcu uhapsili G.J. koji se tereti da je MDMA predao trojici osumnjičenih radi dalje prodaje.

Četvorici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati Tužilaštvu za organizovani kriminal.

"Sumnja se da je organizovana grupa imala u planu da snadbeva veliki deo zemlje ovim psihoaktivnim tabletama. Kod njih je pronađena ogromna količina tableta u raznim bojama - žuta, zelena crvena, a one su popularne kod omladine. Procenjuje se da im je oduzeto oko milion tabletica. Pretpostavlja se da je ekipa već napravila uigranu šemu po kojoj je harala po noćnim klubovima, kafićima, parkovima i privatnim žurkama", kaže izvor Kurira.

(MONDO)

Tagovi