Ambulanta zatvorena

TRAGEDIJA! LEKARI IZ AMBULANTE U PROKUPLJU UMRLI OD KORONE: Ljiljana preminula na putu do bolnice, Zvonko dan posle!

Autor Tamara Sekulović

Dva lekara iz prokupačkog Doma zdravlja, koja rade u ambulanti u Žitnom Potoku, preminula su od posledica korona virusa.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Dom zdravlja u Prokuplju je zavijen u crno od kada je pre dva dana umrla dr Ljiljana Janković, inače internista. Ona je preminula na putu ka kruševačkoj kovid bolnici. Potom je tokom jučerašnjeg dana preminuo i lekar opšte prakse Zvonko Ilić koji je radio u istoj ambulanti, a njegova supruga je u teškom stanju.

"Ovo je za nas veliki gubitak. Reč je o izuzetnim lekarima", kazala je direktora Doma zdravlja Prokuplje dr Verica Bojčić, u čijoj nadležnosti je i ambulanta u Žitnom Potoku.

Zbog situacije, ambulanta je zatvorena, svi ostali zaposleni su testirani i u izolaciji. Obaviće se i dezinfekcija kompletnog prostora.

I u Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" poslednjih dana povećan je broj lica koja su na bolničkom lečenju o kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa. Tako je u poslednja dva dana sa simptomima Kovid - 19 pregledano 55 lica, od kojih je kod 18 potvrđena zaraza.

Korona je u proteklih 24 sata potvrđena kod 2.981 osobe, a nažalost preminulo je još 14. Na respiratorima je 80 obolelih. U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 15.529 građana.

(Mondo/Informer)