Crna hronika

DECA SU VRIŠTALA, ZVALI SMO POLICIJU: Ispovest komšija monstruma iz Čačka - unakazio ženu pa je golu ostavio pored smeća

Autor Jelena Bojić Obradović

Komšije su više puta anonimno zvale policiju kada su iz kuće čule plač dece.

Izvor: RINA.RS

Goran V. (30) iz sela Zablaće kod Čačka, uhapšen je zbog sumnje da je u alkoholisanom stanju krvnički pretukao suprugu N. V. sa kojom ima četvoro dece. Nesrećna žena je prebačena u bolnicu sa teškim povredama i lekari joj se bore za život.

Goran V. je inače imao zabranu prolaska supruzi zbog nasilja u porodici, a krvnički je pretukao suprugu u noći izmedu nedelje i ponedeljka. On je ženu udarao motkom sa ekerom, grizao i otkinuo joj uvo, a onda je u polunesvesti nagu odneo i bacio pored kontejnera, piše Kurir.

Goranova majka Stoja kaže da se napad dogodio oko tri sata iza ponoći, po povratku supružnika sa svadbe.

"Bili su na veselju, a kada su došli počela je svađa i tuča. Brutalno ju je tukao, bio je u vidno pijanom stanju. Bilo je strašno, u pokušaju da zaštitim snaju i ja sam zadobila više udaraca po licu i telu", objašnjava Stoja i dodaje da se moli Bogu da joj snaja preživi.

"Tukao je i ranije na moje oči. Kada sam god prišla da je branim, on je i mene tukao. I pored tga što je bio nasilan, nastavili su da žive zajedno jer imaju četvoro dece. Iz tog razloga sam gledala da se ne mešam u njihov brak. Sasvim je sigurno da je Goran psihički nestabilna ličnost bez obzira na alkohol. Ja imam još jednog sina invalida ne znam kako ću da se izborim s njima", govori očajna Stoja.

Goran V. inače ima debeo krivični dosije. Za nasilje u porodici je kažnjavan nekoliko puta, a osuđivan je i zbog nelegalnog posedovanja oružja. Policajci koji su radili uviđaj, kažu da ovakav slučaj prebijanja, nije zabeležen u analima čačanske policije.

"Reč je o ekstremnom obliku nasilja u porodici i to stoji jasno navedeno u izveštaju koji je dostavljen tužiocu. Po prijavama iz te porodice, inače pozivala nas je sadašnja žrtva, mi smo postupali mnogo puta. Svaka naša intervencija je zavedena i prosleđena tužilaštvu. Iako sam se za ove godine rada u policiji nagledao svega, ovakav slučaj nisam imao. Žena je bila potpuno izubijana, od eksera na motki, a bila je sva izujedana po celom telu. Krvava, bez uha, polomljenih rebara i kostiju. Potpuno izobličena... Tako prebijenu našli smo je bačenu kod kontejnera", ističe izvor iz policije.

Izvor: RINA.RS

Kako se saznaje od komšija, Goran V. je sve vreme živeo u istoj kuci sa žrtvom nasilja.

"Cela porodica je problematična. Policija ne izbija iz njihovog dvorišta, ali ne stčiemo utisak da se nešto promenilo u korist žrtve. Svekrva žrtve je godinama trpela batine od pokojnog muža. Medutim, batine je nakon toga dobijala i od sina, za koga znamo da je problematičan i da maltretira celu porodicu", govori komšija i dodaje da je i sam, anonimno zvao policiju kada iz pravca te kuće čuo jauke i plač dece.

Nasilnik sa žrtvom iz braka ima četvoro maloletne dece. Upućeni tvrde da su upravo deca bila kočnica majci da napusti zlostavljača.

- Ona jednostavno nije imala gde da ode. U sigurnoj kuci je bila nekoliko puta, zajedno sa njom su išla i deca. Ona nema dobra iskustva odatle, jer svaki put kada se vraćala, tortura je bila sve veća. Nije mogla da se vrati ni u roditeljski dom. Uverena sam da nije smela da prijavi kršenje mere zabrane prilaska, jer je bila sama, bespomocna i bez podrške institucija. Nasilnik je posle svakog pritvora i svih mera i dalje najopuštenije živeo sa njima. Strahovala je da muž ne naudi deci - ispričala je dalja rođaka porodice.

Dodaje da rodbina nije reagovala jer su "gledali svoja posla, ne želeci da rizikuju sukob sa familijom".

Komšije ističu da Goran i žena imaju četvoro dece, dve ćerke koje su starije i dva sina.

"Najstarija devojčica ima šest godina, a najmlađi sin oko godinu dana", pričaju.

Da podsetimo, nesrećna žena je zadobila brojne povrede, polomljena su joj rebra, ima unutrašnje krvarenje i brojne podlive i posekotine po citavom telu. Nalazi se i dalje na odeljenju intenzivne nege bolnice u Čačku, jer su lekari sumnjali da bi preživela transport do u KC u Kragujevcu. Lekari se i dalje bore za njen život. Tužilac Jasmina Lazovic juče je osumnjicenom za brutalno nasilje odredila meru zadržavanja u pritvoru do 48 sati. Goranu V. se na teret stavljaju tri krivična dela, dva u slučaju prebijanja supruge i majke i treće kršenje mere zabrane pirilaska supruzi zbog ranije počinjenog dela nasilja u porodici, odnosno nasilja koje je vršio nad suprugom.

(MONDO/Kurir)