Crna hronika

OGNJEN PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE: Osumnjičen da je ubio Aleksu, njegovi roditelji traže dodatna saslušanja

Autor Tamara Jovanović

Ognjen Petković (18) iz Aleksinca, koji se sumnjiči da je Aleksi Stojmenoviću (26) zadao kobni udarac u tuči koja je izbila 16. maja, pušten je da se brani sa slobode.

Izvor: Privatna arhiva, TV Happy/jutarnji program/screenshot

Ognjen je 13. septembra izašao iz Kazneno popravnog zavoda Niš, posle četiri meseca provedena iza rešetaka. Ispred kapije su ga sačekali roditelji, stariji brat i nekoliko najboljih drugova.

Kako su roditelji rekli, niko in nije zvanično obavestio da će Ognjen da izađe na slobodu, već su tu informaciju dobili neformalno iz tužilaštva.

"Apelacioni sud u Nišu je u petak, 10. septembra, odbio zahtev Višeg javnog tužilaštva u Nišu da Ognjenu produži pritvor. Međutim, on nije odmah pušten da se brani sa slobode jer mu je pritvor poslednji put produžen do 13. septembra. Pošto je uhapšen 19. maja u 00.30 sati dobili smo nezvaničnu informaciju da KPZ Niš mora da napusti najkasnije pola sata posle ponoći, jer je pritvor počeo da mu se računa tačno u to vreme", rekao je Ivan Petrković, otac osumnjičenog mladića, i dodao da oni napismeno nisu dobili nikakvu naredbu za ukidanje pritvora. 

Petković ističe da je njegov sin uhapšen samo da bi se sakrio mladić koji je Aleksu udario pivskom flašom u glavu.

"Aleksi je pukla arterija usled udarca u vrat, a pravi krivac ga je udario pivskom flašom pred brojnim svedocima. Mi smo tužilaštvu naveli njihova imena, međutim, do sada još niko od njih nije saslušan. Preživeli smo agoniju i očekujemo da će pravi krivac biti priveden i da će odgovarati svi oni koji su ga prikrivali i koji su Ognjenu pokušali da nameste ubistvo", istakao je Ognjenov otac.

(MONDO/Alo)