HRABRA RADOJKA PROBALA DA SPREČI TRAGEDIJU! Sedeli smo svi zajedno, Dušan je otišao po pištolj, skočila sam na njega

Supruga Dušana Vujića koji je u Zemunu pucao na vlasnike kuće u kojoj živi ispričala je za medije detalje ovog napada.

INSTAGRAM/MOJ_BEO_GRAD / SCREENSHOT

Dušan Vujić je u nedelju sa više hitaca iz pištolja pogodio Milana (73) i Vericu Kričković (67) u dvorištu njihove kuće u Zemunu u ulici Cara Dušana. Ovom napadu prethodio je verbalni sukob između Dušana i supružnika koji su vlasnici kuće u kojoj je živeo 30 godina, nakon što se starao o maćehi vlasnice. Kako su za medije govorile komšije, vlasnik kuće dobio je ponudu od investitora da ustupi plac kako bi na njemu bila izgrađena stambena zgrada, te su hteli da Dušan napusti kuću. Sada se oglasila i Dušanova supruga Radojka koja je opisala ceo događaj.

"Prošao je pored mene, ušao u kuću, mislila sam da ide da uzme nešto, a on je uzeo pištolj i zapucao u Milana. Kad je shvatio šta je uradio hteo je da se ubije", rekla je njegova supruga, potvrđujući navode komšija o uzroku ovog sukoba.

"Baka je umrla sad u julu, a pre toga smo je čuvali 28 godina, moj suprug i duže, 30 godina. Dala nam je dozvolu da podignemo kuću u dvorištu, iza one u kojoj je ona živela. Imamo ugovor, sve, samo nije overeno u sudu, jer je tad drugačija bila praksa, nije moralo kod notara da se overava, rekla je Radojka.

Milana i Vericu su, kako je rekla, viđali kada su dolazili iz Nemačke i nisu imali nikakvih problema, dok nije počela priča kako bi ona i njen suprug trebalo da napuste kuću.

"Baka je 2015. smeštena u dom, otad su već počeli da pričaju da se proda, da će to da kupi investitor, a mi da idemo, ali sad od jula kad je umrla nisu nam dali mira", rekla je ona dodajući da je razgovarala sa suprugom i da je mogućnost odlaska postojala ukoliko zauzvrat dobiju 30.000 evra jer su 30 godina ulagali upravo u tu kuću.

"Čula sam ga kako kaže da ne zna šta da radi i kako drugačije da reši problem nego da ubije Milana. Kad su se najavljivali da dolaze njemu već nije bilo dobro, postajao je nervozan. Ona nam je rekla skoro da požurimo, da izađemo iz kuće, da se to završi jer oni hoće da pokupe pare i da se vraćaju za Nemačku", rekla je ona.

U nedelju su Kričkovići došli da izvšrše pritisak na njih dvoje da se isele, te su bili svi u dvorištu. Nakon verbalnog sukoba sa MIlanom, Dušan je ušao u kuću po pištolj.

"Prošao je pored mene, ušao u kuću, mislila sam da ide da uzme nešto, a on je uzeo pištolj i zapucao u Milana. Imao je sedam metaka, šest je ispalio, sedmi se zaglavio. Pucao je u njega, pogodio ga je u grudi, Vericu su, mislim, dva metka zakačila, u butinu i stomak," rekla je Radojka koja je zadobila modrice na rukama dok se sa Dušanom otimala oko pištolja, a Verici je rekla da pozove policiju.

"Milan je istrčao iz dvorišta krvav, a Dušan je krenuo za njim. Kad je shvatio šta je uradio, šta se zapravo desilo, hteo je da se ubije. Taj sedmi metak se zaglavio, nije mogao da ga ispali, ali imao je još jedan šaržer. Skočila sam na njega da mu otmem pištolj, držala sam ga da ne povuče oroz, da ne uradi nešto sebi. Vikala sam Verici da pozove policiju, nisam mogla ja da ga savladam sama", rekla je ona, dodajući da su policija i Hitna pomoć zatekli MIlana na ulici.

O ranjenima za sada nema informaciju, nema njihove brojeve telefona niti zna koga i gde da pozove da sazna u kakvom su stanju. Oni su, prema prvim informacijama, prevezeni u Urgentni centar na dalje lečenje. Dušana je policija uhapsila odmah nakon krvavog pira zbog krivičnog delo teškog ubistva u pokušaju i određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Prilikom hapšenja kod njega je pronađen pištolj CZ M57 imao u legalnom posedu, a iz kojeg je, kako se sumnja, pucao.

(MONDO/Blic)