Crna hronika

JEDNA STVAR PRONAĐENA PORED TELA NAJVIŠE ZBUNJUJE! Istraga ubistva Đokića sve komplikovanija - postoje 2 teorije o UBICI

Autor Tamara Jovanović

Tročlana porodica Đokić sahranjena je pre tri dana, a inspektori i dalje intenzivno tragaju za novim tragovima koji bi doveli do ubice.

Izvor: Kurir/Marko Smiljković

U okviru istrage do sada je saslušano više od 100 ljudi iz Aleksinca i okolnih sela, Moravca i Tešice, gde je počinjen zločin. Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli, a jedini DNK trag koji je nađen pored tela za sada ne može pomoći u potrazi za ubicama, jer se ne zna čiji je

Ovo su, uglavnom, dosadašnji rezultati iz veoma komplikovane istrage ubistva vlasnika menjačnice u Aleksincu Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), koje se dogodilo u noći između 26. i 27. septembra. Đokići su oteti,  a nakon toga ubijeni i spaljeni.

Izvor iz istrage kaže da je policija prethodnih dana saslušala sve rođake, prijatelje i poslovne partnere Gorana Đokića i njegove porodice.

"Takođe, saslušani su i svi meštani Moravca i Tešice koji bi fizički bili u stanju da naude Đokićima. Reč je o više od 100 osoba i većina je pristala na poligrafsko ispitivanje i prošli su", objašnjava naš izvor i dodaje:

"Što se tiče DNK traga koji se pominjao u javnosti on je nađen u blizini jame gde su bila bačena tela. Međutim, taj DNK uzorak se ne podudara ni sa jednim u bazi podataka MUP-a, pa se trenutno ne zna čiji je. DNK uzorci se od pre nekoliko godina uzimaju svakom ko je počinio neko krivično delo u Srbiji, što znači da ubice porodice Đokić ili nisu ranije hapšene u tom periodu ili su iz inostranstva, što je malo verovatno. Ubica je, po svemu sudeći, neko ko dobro poznaje teren u selima oko Aleksinca i dobro su znali da Goran Đokić sa sobom uvek nosi veću količinu novca".

Na ovom mestu su pronađena tela:

Na drugoj strani, sagovornik naglašava da istraga oko trostrukog ubistva još nije udarila u zid, pošto inspektori i dalje danonoćno rade na ovom slučaju.

"Neka veštačenja koja bi mogla da rasvetle ovaj zločin još nisu završena. Oni s sahranjeni pre tri dana, a i dalje se traže ključni tragovi da i oko mesta zločina. Otežavajuća okolnost je svakako to što je prošlo mnogo vremena od ubistva do pronalaska tela, ali inspektori su potpuno uvereni da će pronaći i privesti ubice porodice Đokić", napominje izvor.

Pogledajte potresne scene sa sahrane porodice Đokić:

(MONDO/Informer)