Crna hronika

OSUĐEN BIVŠI DIREKTOR INFRASTRUKTURE ŽELEZNICE SRBIJE: Miroljub Jevtić zbog korupcije ide iza rešetaka na godinu dana

Autor Tamara Sekulović

On je prethodno pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

Izvor: youtube/printscreen/N1

Viši sud u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, proglasilo je krivim bivšeg v.d. direktora "Infrastrukture železnice" Miroljuba Jevtića zbog primanja mita, i on je osuđen na godinu dana zatvora. U ovu kaznu mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru.

Od okrivljenog Miroljuba Jevtića oduzet je novčani iznos od 10.000 evra koji je primio kao poklon, izrečena mu je mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom ili čuvanje te imovine u trajanju od tri godine, počev od dana pravnosnažnosti presude, s tim što se vreme provedeno u zatvoru neće uračunati u vreme trajanja ove mere.

Na objavljivanju ove presude predsednik veća je kratko obrazložio razloge donošenja odluke, a protiv navedene presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Podsetimo, Jevtić je bio uhapšen 11. januara 2020. godine zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, odnosno, prilikom rekonstrukcije pruge preko Pančevačkog mosta.

Druga trojica osumnjičenih u ovom slučaju odmah su puštena da se brane sa slobode. Policija je u trenutku hapšenja našla novac.

Protiv Jevtića je početkom februara prošle godine pokrenuta još jedna istraga, zbog slučaja u kojem se zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodragom Poledicom i još četiri osumnjičena tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

Danas je stigla vest da je u konačnoj presudi osuđena na godinu dana zatvora, nakon što je prethodno pušten da se brani sa slobode.

(Mondo)