Crna hronika

DŽONIĆ DOVEDEN  NA SASLUŠANJE: Upravo ušao u Više javno tužilaštvo u Nišu!

Autor Jelena Bojić Obradović

Goran Džonić, penzionisani vatrogasac, uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoje rođake - porodicu Đokić

Izvor: Facebook/privatna arhiva

Goran Džonić, osumnjičeni za svirepo ubistvo porodice Đokića s kojom je bio u srodstvu - Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25) upravo je doveden u niško Više javno tužilaštvo na saslušanje.

Za sada se zna da je upravo Džonić učestvovao u zločinu, a tokom dalje istrage biće utvrđeno da li bio organizator, direktan izvršilac, tiper, pomagač ili saučesnik.

Penzionisani vatrogasac Goran Džonić uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je ubio svoje rođake - porodicu Đokić.

Kako se veruje, on je žutim skuterom presreo Gorana Đokića sa porodicom i na još nepoznat način namamo ga u zabačeni deo sela Moravac. Upravo tu je ubio najpre Gordanu sa hicem i grudi i galvu, potom Lidiju na isti način, a onda je likvidirao Gorana Đokića hicem u glavu. Nakon ubistva, tela nesrećne porodice je zapalio u jami, prekrio granjem, daskama i šutom. Neposredno po izvršenju zločina, odvezao je i automobil porodice Đokić desetak kilometara dalje u atar sela Tešice, te i njega zapalio.

Trag koji je policija pratila je ukradeni novac iz automobila Gorana Đokića, za koji je Džonić znao da postoji jer mu je redovno prao kola. Đokić je jedino u Džonića imao poverenja, te mu je poveravao svoj automobil.

Nakon hapšenja Džonića, u njivi koja se naazi na međi sela Moravac i Tešica, a koja propada Džonićevom sinu, Đokićev brat od tetka je zakopao deo novca koji je uzeo pre nego što će zapaliti automobil.

Meštani veruju da je i motiv ovog zločina čisto koristoljublje, jer je, kako navode, Džonić bio u dugovima. Upravo to što je vratio dug od 10.000 evra rođaku iz Aleksinca, otkrilo ga je kao ubicu.

(MONDO)