Crna hronika

JEZIV NATPIS ISPRED KUĆE U KOJOJ SU ĐOKIĆI PROVELI POSLEDNJE VEČE: Neko je ispisao četiri reči - progovorile i komšije!

Autor Jelena Bojić Obradović

Pojedini meštani kažu da se ovaj grafit verovatno odnosi na suprugu i sina Gorana Džonića koji su odvedeni na informativni razgovor i pušteni.

Izvor: Kurir/Marko Smiljković

Na ulazu u Moravsku ulicu u selu Moravac gde stanuje majka i baka ubijene porodice Đokić, osvanuo je grafit ispisan crvenim sprejom na asfaltu - "Pravda za porodicu Džonić".

Očigledno je da se misli na porodicu osumnjičenog Gorana Džonića koji u ovom trenutku daje izjavu u Višem javnom tužilaštvu.

Meštani Moravca se većinom plaše komunikacije s novinarima, ali u neobaveznom razgovoru ističu da sumnjaju u sve što se objavi u medijima.

"Ako je on to uradio, to nije mogao sam da učini. On da overi revolverom svo troje ljudi, pa i Lidiju koju zna od malena, u to ne mogu da poverujem jer znam čoveka mnogo godina", kazao je jedan od meštana ovog sela, prenosi Kurir.

Pojedini meštani kažu da se ovaj grafit verovatno odnosi na suprugu i sina koji su odvedeni na informativni razgovor i pušteni.

Grafit, Moravac, Porodica Đokić, ubistvo, Aleksinac, Goran Džonić
Izvor: Kurir/M.S.

Da podsetimo, Goran Džonić uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je izvršio svirepo ubistvo porodice Đokić - Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25). U toku je njegovo saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Povodom jezivog slučaja na razgovor su bili privedeni i supruga osumnjičenog S. Dž, kao i njihov mlađi sin.

Na sinovljevom placu policioja je detaljnim pretresom pronašla zakopan novac ispod jedne šljive.

Prema nezvaničnim informacijama, nađen je i pištolj kojim su ubijeni Đokići.

Džonić se sumnjiči da je 26. septembra u noći presreo žutim skuterom porodicu Đokić i da ih je na još neutvrđen način odveo do zabačenog mesta u ataru sela Moravac. Na tom mestu ih je likvidirao, najpre Gordanu sa dva hica u grudi i glavu, zatim Lidiju na isti način, a potom Gorana hicem u glavu. Njihova tela je potom spalio i prekrio granjem, daskama i šutom. Odmah po izvršenom zločinu iz automobila porodice Đokić ukrao je novac, a potom vozilo odvezao 10 kilometara dalje u atar sela Tešica i i njega spalio.

Tela porodice Đokić su pronađena 2. oktobra, kao i njihovo vozilo.

Obdukcija je utvrdila da su ubijeni hicima iz pištolja.

Pogledajte ekskluzivni video Gorana Džonića na sahrani porodice Đokić.

(MONDO)