Crna hronika

DETALJI STRAVIČNOG SAMOUBISTVA U BEOGRADSKOJ STRELJANI: Tražio da proveri metu, pa opalio sebi metak u slepoočnicu!

Autor Veljko Petranović

N. B. (25) iz Beograda došao je u streljanu kako bi gađao, da bi, iskoristivši nepažnju pomoćnika instruktora, opalio sebi metak u slepoočnicu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Policija je, u cilju istrage koja se vodi nakon samoubistva u streljani u centru Beograda, oduzela snimke napravljene u objektu i nakon toga iste zapečatila. Prema pisanju "Blica", mladić N. B. (25) iz Beograda došao je u streljanu kako bi gađao, a sa njim je radio pomoćnik instruktora Z. M. Mladić je tražio da gađa iz pištolja marke “glok”.

"Ušli su u boks. Ništa nije ukazivalo da će do tragedije doći. U jednom trenutku N. B. je , nakon nekoliko ispaljenih hitaca, tražio da pogleda metu i tako se uveri koliko je precizan. Tada je pomoćnik inspektora uzeo od njega 'glok' koji je držao u ruci i stavio ga na pult kako bi otišao po metu", počinje priču izvor upoznat sa slučajem.

N. B. je iskoristio momenat kada se instruktor pošao ka metu uzeo pištolj sa pulta i krenuo ka mestu gde su mete.

"Sve se dogodilo u nekoliko sekundi i niko nije mogao tragediju da spreči. N. B. je 'glok' prislonio na slepoočnicu i ispalio metak. Odamah je pao na pod. Očevici ovog jezivog događaja odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju", objašnjava izvor.

N. B. je prebačen u Urgentni centar, gde je sat vremena kasnije preminuo od posledica samoranjavanja.

Policija je tokom istrage saslušala vlasnika streljane B. B. , zaposlene Z. M., A. P. i V. K., kao i dvojicu ljudi koji su u vreme tragedije gađali u drugim boksovima.

(MONDO/Blic)