Crna hronika

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD RUME: Poginuli radnik iza sebe ostavio troje dece, kolega pretrpeo užasne povrede

Autor Veljko Petranović

U mestu Dobrinci kod Rume, oko 13 časova, u krugu zanatske radnje "Južni mont", tokom zavarivanja na traktoru došlo je do pucanja pneumatika. Jedan radnik je poginuo na licu mesta, dok je drugi pretrpeo teške povrede.

Izvor: ALPA PROD/ShutterStock.com/MONDO/Stefan Stojanović

Muškarac koji je danas oko 13 časova smrtno stradao dok je s kolegom zavarivao deo traktora u zanatskoj radionici u selu Dobrinci kod Rume, je Z. M. (44), otac troje dece.

U teškoj nesreći do koje je došlo kada je eksplodirala guma na traktoru, mlađi radnik (32) pretrpeo je teške povrede i lekari mu se bore za život, dok je njihov treći kolega prošao bez povreda, piše portal "Kurir".

"Zoran je sa još dvojicom kolega bio na poslu, inače u zanatskoj radnji "Južni mont", gde su varili neki veliki traktor. U jednom trenutku čuli smo jak prasak i eksploziju i odmah smo istrčali da vidimo šta se dešava", kaže žitelj ovog sela i dodaje:

"Videli smo da Zoran leži u lokvi krvi, dok njegov kolega sedi blizu njega. On je imao vidljive povrede na licu, rukama i nogama, ali je sve vreme bio svestan."

Komšije kažu za Kurir da je Z. M. preminuo na mestu.

"Pozvali smo odmah Hitnu pomoć i policiju i oni su brzo došli, ali nažalost nije mu bilo spasa. U trenutku nesreće u firmi je bilo tri radnika, dok vlasnik radnje nije bio sa njima", kažu meštani sela nadomak Rume:

"Velika tragedija! Zoran je radio u firmi oko dve godine, a iza sebe je ostavio suprugu i troje dece."

Nadležni organi su završili sa uviđajem, a istraga će dalje utvrditi kako je došlo do ove tragične nesreće.

(MONDO)