Crna hronika

UHAPŠENA I ŽENA OVOG VELJINOG VOJNIKA - KO JE FILIP IVANOVSKI? Osumnjičen za monstruozna dela - tvrdi da mu neko NAMEŠTA

Autor Tamara Sekulović

Policija je preduzemala nove mere proti klana Veljka Belivuka kada su danas priveli četiri žene koje su sumnjiče da su učestvovale u pranju novca za klan.

Izvor: PinkTv/Screenshot

Filip Ivanovski (30) je jedan od članova ekipe Veljka Belivuka, a tereti se za neovlašćeno držanje, razmenjivanje, pakovanje u manje pakete i stavljanje u promet opojne droge. ali i da je, po sumnjama tužilaštva, zajedno sa drugim optuženima, pratio ljude za koje su smatrali da pripadaju suparničkom klanu, i da je uz primenu sile otimao mučio i ispitivao kako bi iznudio informacije po čijem nalogu rade.

Takođe, on je kao i još jedan od uhapšenih, Nebojša Janković - neosuđivan. Kako je kasnije objavljeno, njegovo ime se nalazimo na listi šifrovanih naziva klana Veljka Belivuka na kriptovanoj aplikaciji "Skaj". Filipa Ivanovskog su tamo oslovljali "Engri".

Ivanovski se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem, a 15. jula je rekao da nije učestovovao u bilo kom krivičnom delu, ali i da ne zna šta se dogodilo i zašto se to njemu stavlja na teret. Takođe je rekao da nije čuo ni za jedno navedeno ime i da ne zna ko mu smešta. Kazao je da drogu prezire, pa da se time nikada nije bavio niti je konzumirao, te da poznaje dvoje, troje ljudi sa utakmice.

Međutim, njegova nevenčana supruga Marija M. privedena je danas iz blindirane tvrđave u kojoj su živele porodično Veljina i Maretova supruga.

Pored nje, uhapšena je i Bojana, Belivukova supruga, zatim njena majka, a Belivukova tašta Snežana Đ. i Miljkovićeva supruga Tanja M., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju. Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Pogledajte ako je izgledalo privođenje Miljkovićeve žene:

(Mondo)