Crna hronika

UHAPŠENI SARADNICI VELJE NEVOLJE IZ REPUBLIKE SRPSKE: Zaplenjen ARSENAL ORUŽJA, pali zbog ovih tragova iz Ritopeka

Autor Veljko Petranović

Grupa ljudi uhapšenih u policijskoj akciji "Storidž 2" sumnjiči se da su nabavljalii prodavali oružje Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja i njegovoj kriminalnoj bandi.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/MUP Srbije

Akcijom „Storidž 2“ pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u sredu su uhapsili 20 osoba zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom trgovinom narkoticima i oružjem.

"Akcija 'Storidž 2' je prvenstveno bila usmerena na razbijanje grupe koja se bavila prodajom marihuane i skanka u većim količinima. Međutim, kako je istraga tekla, tako je policija dolazila do novih i veoma jakih informacija", otkriva izvor upoznat sa detaljima istrage.

Prema njegovim rečima, jedan deo ove grupe, osim droge, bavio se i prodajom nelegalnog oružja, a kupci su im bili neki od najzloglasnijih kriminalaca u regionu.

"Postoje veoma jake indicije da je njihovo oružje dolazilo do grupe Velje Nevolje i da su ga oni koristili prilikom izvršenja teških krivičnih dela", naglasio je izvor.

U akciji na području Gradiške uhapšeni su A. V., F. M., G. G., D. K., D. R., D. V., K. B., V. U., S. D., N. I., D. G., M. G., S. V. i G. V. U Srpcu su privedeni R. i njegov sin S. N., u Banjaluci N. T., u LaktašimaRR. L. i D. T. u Novom Gradu.

Izvor je rekao da je policija došla do indicija da su baš kriminalci iz Gradiške pribavljali oružje za Veljka Belivuka, koje je pronađeno i prilikom pretresa njegove vikendice u Ritopeku.

Sredinom aprila ove godine policija je kući u Ritopeku, koju je za ubistva koristio Velja Nevolja, pronašla ogromnu količinu oružja. Nađeno je više pušaka sa snajperima, eksploziv, ručni bacači raketa, puške sa prigušivačima, desetine pištolja i drugo. Ove slike možete pogledati u galeriji:

Upravo sa ovim oružjem inspektori su povezali pojedince uhapšene u Gradiški. Svi uhapšeni u policijskoj akciji "Storidž 2" juče su predati u nadležnost Tužilaštva BiH, po čijem nalogu su i uhapšeni.

Iz MUP Republike Srpske juče su rekli da su ovoj akciji obavili oko 50 pretresa na lokacijama na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada

Zaplenjeno je 11 vozila, 1.850 evra, 70.000 maraka, poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja, mobilni telefoni, tableti, SIM kartice, kao i improvizovana laboratorija za proizvodnju skanka.

(MONDO/Blic)