Crna hronika

UHAPŠENI ZELENAŠ IZ KRAGUJEVCA NUDI SARADNJU TUŽILAŠTVU! Samo da se NJOJ smanji kazna, daje BITNE INFORMACIJE

Autor Uroš Matejić

Traži da se nevenčanoj supruzi maksimalno smanji kazna.

Izvor: Printscreen/Ucentar

Prema nezvaničnim informacijama, nedavno uhapšeni zelenaš Marinko M. (40) koji se zajedno sa nevenčanom suprugom supruge Jelenom Đ. (31) sumnjiči za krivično delo pranje novca u pomaganju, spreman je za nagodbu sa Tužilaštvom.

Prema rečima odlično obaveštenog izvora Marinko M. je navodno ponudio određene informacije, a da mu se zauzvrat nevenčanoj supruzi maksimalno smanji kazna.

Podsetimo, pripadnici MUP su 22.12.2021. godine, u nastavku akcije "Gnev" uhapsili poznatog kragujevačkog zelenaša Marinka Milićevića (40), zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, kao i njegovu vanbračnu suprugu J. Đ. (31), koja se sumnjiči za krivično delo pranje novca u pomaganju.

Davali su ljudima novac na kamatu, a od dužnika, koji nisu mogli da izmire dugovanja potom su zahtevali da im predaju nepokretnosti i na taj način stekli 30 stanova, kuća i poslovnih prostora, kao i građevinsko zemljište u vrednosti od 45.854.955 dinara, time je Marinko pokrao na stotine građana.

Takođe, osumnjičeni je neovlašćenim kreditiranjem građana ostvario prihode u iznosu od 51.139.984 dinara za koje nije podnosio poreske prijave, čime je oštetio budžet Republike Srbije za više od 1,5 miliona dinara.

(MONDO/Ucentar)