Crna hronika

OBRT U ISTRAZI - OVAJ ČOVEK JE KLJUČ NESTANKA? Matej ga pominjao drugovima kobne noći, s njim vodio POSLEDNJI razgovor?!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ključno pitanje u istrazi nestanka mladog Splićanina je trenutno - ko je čovek s kojim je išao u "đir" po klubu Gotik?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MUP RH

Potraga za mladim Splićaninom Matejem Perišem otvorila je novo pitanje - ko je osoba s kojom je, kako je rekao prijateljima, "išao u đir" po klubu "Gotik" gde je poslednji put viđen?

Mateja nema već tri nedelje, policija i istražni organi su na nogama kao i čitav region, a postavlja se pitanje da li je taj čovek - pretpostavlja se da je u pitanju muškarac - znao nešto o njegovim poslednjim trenucima. Matejevi prijatelji ranije su rekli da im je, pre nego što je nestao, kazao da ide "u đir" (u krug) po klubu sa nekom osobom.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Matej je bio u srećnoj vezi sa svojom devojkom Sanjom, koja je ranije rekla da su se dopisivali pre njegovog nestanka, i da ne gubi nadu da će biti pronađen. Zbog toga je malo verovatno da je Periš po klubu šetao s nekom devojkom, a ni snimci ne idu toj teoriji u prilog.

U porukama koje su njegovi prijatelji razmenjivali pominje se "čovek s kojim je Matej išao u đir", i sada je važno utvrditi ko je ta osoba. Da li je Matej poznavao još nekoga, upoznao neku osobu, imao ugovoreno viđanje ili upao u probleme? Sve su to pitanja na koje odgovor može da da osoba koja ga je poslednji put videla u klubu.

Po izlasku, objavljeno je više snimaka kao i detaljna rekonstrukcija kretanja Mateja Periša. Njegov poslednji poznati kontakt je taksista koji nije mogao da ga poveze. 

Rekonstrukcija kretanja Mateje Periša
Izvor: YouTube/MUP Republike Srbije

U javnost je, nakon duge tišine, izašla i Splićanka Maja kojoj je Matej poslao poslednje poruke i probao da je zove. Ona je pokazala i telefon i tom prilikom zaplakala. Pogledajte šta je ostalo u njenom telefonu.

Iako potraga traje pune tri nedelje, jer je Matej nestao u noći između četvrtka i petka pred Novu godinu, njegov otac Nenad Periš ne gubi nadu da je živ. Slomio se pred kamerama na pitanje da li ostaje u Beogradu, i odgovorio - "a gde da idem"... Pogledajte potresni intervju.

Pročitajte i šest najvećih misterija u nestanku Mateja Periša.

(MONDO)