Crna hronika

PRE 5 GODINA HTEO KAMIONOM DA ULETI U KNEZ MIHAILOVU I POBIJE ŠTO VIŠE LJUDI: Ovo je pakleni plan UHAPŠENOG TERORISTE

Autor Jana Desovski

Uhapšen Srbin vehabija u Beogradu!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Operativci Službe za borbu protiv terorizma uhapsili su jutros u Beogradu Igora Despotovića, Srbina vehabiju koji je i 2017.godine bio uhapšen jer je pripremao teroristički napad u strogom centru grada. Utvrđeno je da je planirao napad kamionom kroz Knez Mihajlovu ulicu i da pregazi što više ljudi.

Despotović, koji je pre nekoliko godina primio islam i bio na stalnoj vezi sa vođama ISIS, a uhapšen je te 2017. u trenutku dok se pripremao da otme kamion i izvrši napad. Kod uhapšenog su tada pronađeni detaljni planovi za napad, kao i prepiska sa radikalnim islamistima iz Sirije i Zapadne Evrope, piše Informer.

Prema dosadašnjim informacijama, Despotović je delovao samostalno, ali policija i BIA intenzivno proveravaju sve tragove koji bi potencijalno mogli dovesti i do drugih radikalnih islamista koji su spremni da po naredbi ISIS ubijaju po Srbiji.

Danas je uhapšen zbog, kako se navodi, krivičnog dela Javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela, i određeno mu je zadržavanje od 48 sati. I.D. će biti priveden u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(MONDO/Informer)