Uživo

UŽIVO - MATEJ PERIŠ NAĐEN U RECI? FORENZIČARI I POLICIJA KOD ADE HUJE: Bela patika na telu utopljenika, oglasio se otac

Danas je javljeno da je pronađeno telo muške osobe u Dunavu kod Ade Huje.

Izvor: Kurir/Ana Paunković/Privatna Arhiva

Telo muškarca pronađeno je kod Ade Huje, a u toku je provera da li je u pitanju telo nestalog Mateja Periša.

12:56

Telo našao kapetan

"Šetali smo po palubi i videli kako voda nosi telo, da se zaustavilo malo dalje. Vetar ga je doneo, plutalo je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi on je okrenut telom na dole. Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša", rekao je za "Kurir" kapetan obližnjeg broda Milovan Zelenović.

12:27

Identična majica

Na telu mladića koje je izvučeno oko 9.20 sati jutros iz Dunava kod Ade Huje, nakon što su telo u vodi primetili mornari jednog broda, bila je tamna majica sa aplikacijom jaguara bele boje i žutim natpisom koji ide u krug a piše "Power Super Cleaner".

Istu takvu majicu imao je Matej Periš.

Izvor: društvene mreže

12:26

Objašnjen signal kod Velikog ratnog ostrva?

To što je na telu muškarca izvučenog iz Dunava pronađen mobilni telefon u džepu, potencijalno objašnjava, ukoliko se zvanično potvrdi da je u pitanju telo nestalog Mateja Periša, zašto je signal njegovog mobilnog telefona poslednji put uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva,

Ako pogledamo mapu, i ukoliko je Matej Periš zaista nestao u vodama Save kod Beton hale gde je poslednji put viđen, onda je jasno zašto je signal uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva, a kasnije struje odnelo telo niz Dunav do Ade Huje.

Izvor: Google maps/printscreen

12:02

Oglasio se Nenad Periš

Otac Mateja Periša dobio informaciju od srpske policije da je nađeno telo koje po opisu odgovara njegovom sinu.

"Mora se još uporediti DNK, ali po odeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku srećniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd", rekao je Nenad Periš.

11:44

Oglasio se MUP

Telo nepoznate muške osobe uočeno je jutros oko 9.20 u Dunavu kod Ade Huje, potvrđeno je medijima u MUP. Kako su naveli u MUP, u pitanju je telo NN muške osobe, a uviđaj je u toku. Naknadno će se utvrditi identitet osobe, a mediji prenose da je možda u pitanju Splićanin Matej Periš, navodi se u saopštenju MUP-a.

11:37

Telefon u džepu i srebrni sat!

Naime, na telu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

11:33

Pogledajte tačno mesto gde je nađeno telo:

11:30

Upoređuje se DNK

DNK-a nađenog mladića uporediće se sa DNK-a Nenada Periša, oca mladog Splićanina.

11:22

Nestao tokom proslave

Podsećamo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine ispred beogradskog kluba "Gotik" gde je bio sa društvom, potom je napustio klub iz za sada nepoznatih razloga i od tada mu se gubi svaki trag.

Naknadno su se pojavili i video snimci koji su pokazali da je Matej trčao ulicama Beograda.

11:21

Na terenu forenzičari, ima belu patiku

Muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš. Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

11:20

Nađeno telo kod Ade Huje

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje. Kako su preneli domaći mediji, garderoba na muškarcu u prvi mah deluje da odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš. Telo mlađeg muškarca našli su mornari oko 9.30 sati jutros.

Ukratko

  • Nađeno telo kod Ade Huje
  • Odeća se podudara sa nestalim Matejem Perišom
  • Upoređuje se DNK
  • Oglasio se Nenad Periš
učitaj još +