DEDA DEČAKA KOJI SE UDAVIO OTKRIO STRAŠNE DETALJE! "Video sam njegovo telo, utopljeniku ruke tako ne bi stajale!"

Telo dečaka iz jezera juče su izvukli ronioci.

Printscreen Facebook/Milan Sanja Glišić

Telo četrnaestogodišnjeg dečaka juče su iz Šarlinovačkog jezera izvukli ronioci Žandarmerije. Deda pokojnog Lazara Aćimovića (14) iz sela Lipe kod Smedereva koji se utopio u jezeru, rekao je za Kurir da je bio prisutan kad je telo njegovog unuka izvučeno iz vode.

"Video sam ga mrtvog. Jedna ruka mu je bila iznad glave, a druga uz telo, i to mi je sumnjivo. Utopljeniku bi obe ruke bile ili iznad glave ili u predelu grudi", kaže dečakov deda.

Podsetimo, majka Lazara Aćimovića (14) iz sela Lipa kod Smedereva, u potresnoj ispovesti za Kurir je rekla da je Lazar u petak posle škole, oko 14 sati, krenuo kod babe i dede kako bi ih posetio za slavu. Mirjana kaže i da su se svi njihovi prijatelji, komšije i rođaci, kao i policija angažovali u potrazi i da im je zahvalna.

"Dosta stvari je sumnjivo u ovom slučaju, ali nadam se da će se ispitati sve do kraja, jer kad je njegovo telo nađeno, bio je u gaćama, a on vodu ne voli i ne zna da pliva. Tako da sigurno nije sam, dobrovoljno, ušao u jezero, pa čak ni da se rashladi", tvrdi majka.

Završena obdukcija

Juče su iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu saopštili da je obdukcija završena.

"Prema dobijenim informacijama, smrt je nastupila utapanjem, na telu sada pokojnog dečaka nisu uočene nikakve povrede ili promene koje bi eventualno ukazivale na drugi uzrok smrti. Više javno tužilaštvo u Smederevu će u saradnji sa PU Smederevo u najkraćem roku preduzeti i sve druge neophodne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do utapanja", saopštili su iz tužilaštva.

(MONDO)