Crna hronika

"ŽAO MI JE ŠTO KAMERE NISU RADILE, MATEJ ĆE ODNETI TAJNU U GROB": Oglasio se Nenad Periš nakon objavljenih analiza

Autor Ivana Lazić

Nenad Periš se nakon objavljenih toksikoloških analiza njegovog sina Mateja Periša oglasio potresnom porukom.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Nakon objavljenih toksikoloških analiza Mateja Periša, čije telo je nađeno 18. maja na Adi Huji, oglasio se i njegov otac Nenad Periš. 

"Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odneo u grob. Ne znam šta se dogodilo u 'Gotiku', ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesrećan slučaj. On je bio sportista... Verujem tužilaštvu i svima vam hvala", rekao je Perš.

Više javno tužilaštvo objavilo je rezultate toksikoloških analiza tela Mateja Periša koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola, takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima.

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) nije posledica izvršenja krivičnog dela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30 i 31. decembra 2021. godine, izvršene provere, do pronalaska njegovog tela, 18. maja u reci Dunav, kod Ade Huje.

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su pre nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja. Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

(MONDO/Telegraf)