Crna hronika

TELA U POTOKU SU BILA SUVA! Mladiće iz Čačka pronašli drugovi 7 sati nakon nesreće: Sledili se kad su videli džip!

Autor Jana Desovski

Mladići su se vraćali sa žurke kada se dogodila nesreća!

Izvor: RINA.RS

Preksinoć, oko 2.30 sati iza ponoći, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Gnojna gora - Čačak poginula su četiri mladića, kad je njihov "suzuki vitara" sleteo s mosta kod sela Jančići. Tela su pronađena tek jutros oko 10 sati u potoku Jovac. O. V. (19), I. S. (19), N. Z. (18) i L. M. (20) nastradali su kada se džip "suzuki grand vitara" u kom su bili zakucao u drvo, pa sleteo s mosta u ambis kraj reke Kamenice u selu Jančići kod Čačka.

U trenutku nesreće, mladići su se vraćali sa žurke, koju je u vikendici u Jančićima organizovala njihova drugarica povodom svog 18. rođendana. Na mestu vozača džipa smrti bio je O. V. (19), na mestu suvozača I. S. (19), dok su pozadi sedeli N. Z.(18) i L. M. (20).

Išli velikom brzinom?

"Nesreća se dogodila oko 2.30 sati, džip se kretao lokalnim putem Rosci - Jančići iz pravca Gojne Gore ka Čačku. Olupina je pronađena tek oko 10 sati, prevrnuta na bok. Pretpostavlja se da je vozač izgubio kontrolu u krivini usled velike brzine, posle čega je udario u drvo, pa sleteo s mosta u potok Jovac, koji se nalazi pored reke Kamenice", kaže izvor Kurira.

Inače, "suzuki" je sleteo s mosta, koji nema ogradu, a potok kod kog su nađena tela dubok je svega 30 centimetara, pa se pretpostavlja da su mladići preminuli od povreda zadobijenih prilikom udarca i tumbanja.

"Naime, sumnja se da se vozilo nekoliko puta prevrnulo pre nego što se zaustavilo u potoku. Tela su bila suva, što znači da se momci nisu udavili u potoku", objašnjava izvor i dodaje da su vatrogasci izvlačili tela četvorice drugova, jer je mesto na koje su sleteli nepristupačno i duboko četiri metra.

Vraćali se sa žurke

Kako saznaje "Kurir", poginuli mladići su se u subotu uveče, nešto oko jedan sat iza ponoći, pridružili žurki koju je pravila njihova poznanica. Naime, ona je slavila punoletstvo u vikendici u selu Jančići.

"Samo sat vremena kasnije, policija je upala u vikendicu i rasturila to druženje, jer je na toj lokaciji prijavljena tuča. Mladići su bili na žurki nešto više od pola sata, a u povratku za Čačak, sleteli su s mosta kod uliva potoka Jovac u Kamenicu",kaže izvor i dodaje da su saobraćajku sedam i po sati kasnije Hitnoj pomoći i policiji prijavili prijatelji tragično nastradalih Čačana.

"Neki od njihovih prijatelja i gostiju sa žurke, ostali su da prenoće u vikendici. Kada su ujutru krenuli za Čačak, videli su prevrnut džip i sledili se", kaže izvor i dodaje da je u smrskanom autu pronađena i štaka.

"I. S., koji je sedeo pored vozača, imao je gips na nozi, a štaka koja je pronađena u kolima je njegova", kaže izvor. Meštani pričaju da je pitanje da li bi mladići preživeli da su možda odmah pronađeni, a ne nekoliko sati posle sletanja s puta.

"Tela su poslata na obdukciju, koja će utvrditi tačan uzrok smrti. Možda bi momci preživeli da su na vreme pronađeni i da su možda odmah prebačeni u bolnicu", kaže meštanin i dodaje da se radi o seoskom putu, te da noću tu ima slabo saobraćaja i prolaznika.

Na mesto tragedije, juče su pored policije, vatrogasaca i ekipe Hitne pomoći, koja je mogla samo da konstatuje smrt, bili i članovi porodice nastradalih.

"Velika tragedija ih je zadesila. U trenu su ugašena četiri mlada života, a budućnost je bila pred njima. Roditelji su bili van sebe, zanemeli... Niko se ovome nije nadao, niti su ljudi ovo mogli da sanjaju i u najcrnjim košmarima. Baš nam je bilo potresno dok su tela izvlačena iz ambisa, svi smo plakali. Eto, posle veselja i lepog druženja da se desi ovakav užas, nemam reči", rekao je jedan meštanin sela Jančići.

(MONDO)