Crna hronika

PANIKA NA PUTU! ZAPALIO SE AUTO SA ČETVOROČLANOM PORODICOM: Sve se odigralo velikom brzinom, niko nije uspeo da ga ugasi

Autor Sara Gajić

Na Iriškom vencu oko 15 časova izbio je požar na automobilu.

Izvor: instagram/nsuzivo.rs

Danas oko 15 časova na Iriškom vencu u smeru ka Rumi, izbio je požar na automobilu marke "citroen". Požar je zahvatio gotovo celo vozilo u kome se nalazila četvoročlana porodica. Na svu sreću svi su uspeli bezbedno da napuste vozilo kada su primetili požar i niko nije povređen.

Na lice mesta odmah su se uputila dva vatrogasna vozila iz vatrogasne brigade Novi Sad i na toj deonici stvaraju se zastoji, a prisutna je i patrola policije. Više o uzroku požara znaće se nakon obavljenog uviđaja.

Okupljeni građani pokušali su da pomognu, ali nisu uspeli, pa je automobil vrlo brzo izgoreo.U vozilu je bila porodica koja živi u Nemačkoj, a u Srbiju su došli na odmor.

Uzroci požara u autu

Vatrogasci kažu da u proseku svakoga dana u Beogradu izgori najmanje jedan automobil. Uzroci su brojni - voda ulazi u elektroniku, dolazi u dodir sa žicama, požar može da izbije čak i kad svetla i klima uređaj ne funkcionišu. Vozila se često pale i zbog nestručnih prepravki bez majstora, upozoravaju stručnjaci, koji savetuju kako sve to može da se spreči.

Zvuči apsurdno, ali voda je najčešći uzrok požara u automobilu. Neka vozila bi se sigurno zapalila tokom vožnje da ih vlasnik nije dovezao do majstora.

"Voda ulazi u elektroniku, dolazi u dodir sa žicama, povećava otpor i kada uključimo grejanje može doći do požara", kaže Aleksandar Milutinović, auto-električar.

"Došao je kod nas jedan citroen, nisu mu radila svetla pozadi. Kada smo uzeli da proverimo osigurače čuli smo neko zujanje, a kada smo otvorili videli smo varničenje. Da nije došao čovek preventivno, sigurno bi mu se zapalio negde tokom vožnje", ukazuje Milutinović.

(MONDO/Blic)