Crna hronika

PREMINUO DEČAK (7) IZ VLASOTINCA! Bio teško povređen u saobraćajnoj nesreći, lekari se danima borili za njegov život

Autor Aleksandar Blagić

Dečak (7) iz Vlasotinca koji je u utorak zadobio teške povrede glave u saobraćajnoj nesreći u Vlasotincu, preminuo je u petak uveče!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Goran Šivački

Sedmogodišnji dečak iz Vlasotinca, koji je u utorak zadobio teške povrede glave u nesreći u Vlasotincu, preminuo je u petak oko 23 sata.  Lekari niškog Univerzitetskog kliničkog centra četiri dana su se borili za njegov život, ali nažalost nisu uspeli da ga spasu.

Da podsetimo, dečak je povređen vozeći bicikl u naselju u kome živi. On je navodno udario u drvo od kojeg se odbio na put. Tada je, kako se pretpostavlja, došlo do kontakta sa putničkim vozilom, pa je mališan pao na asfalt i zadobio povrede opasne po život. Mališan je bio u komi zbog vrlo teške povrede mozga i lobanje, ali je podlegao povredama uprkos naporima lekara.

Tužilaštvo će u daljem postupku utvrđivati sve činjenice ovog događaja. Sve što se tiče policije je odrađeno i tužilaštvo je naložilo da se celokupni spisi dostave njima, oni će odlučivati o daljim dokaznim radnjama u ovom slučaju”, saopštila je Marija Sokolović, portparol Policijske uprave u Leskovcu.

Dečak je zadobio povrede u utorak, 13.septembra, negde oko 17 sati na uglu ulica Maksima Gorkog i Babičkog odreda, na putu prema selu Šišava. Sagovornici “Jugmedie” rekli su da je za volanom bio mladić od 20 godina i da je vozio beli džip, što je potvrđeno i iz PU Leskovca.

Ta ulica je sporedna i retko njome prolaze automobili, pa se deca igraju na kolovozu. Mi još ne znamo detalje jer nam izveštaj policije nije stigao, pa sklapamo priču na osnovu priča druge dece koja su u momentu nesreće bila sa našim detetom. Bila su još tri njegova druga. Vozili su bicikle. Naše dete je naletelo na kup ogrevnih drva, udarilo točkom u njih, odbilo se, pa udarilo u automobil koji je prolazio ulicom. To je verzija koju znamo. Čak je i načelnik Policijske uprave prisustvovao sve vreme uviđaju”, rekla je tetka dečaka u utorak.

(MONDO)