Crna hronika

"NE SEĆAM SE DA SAM GA UBIO": Aleksandar iz Bariča koji je komšiju tukao ašovom saslušan - Bio sam pod jakim lekovima!

Autor Nikola Todorović

Saslušan je Aleksandar M. iz Bariča koji se sumnjiči da je ašovom ubio komšiju.

Izvor: Privatna Arhiva/facebook

Aleksandar M. (25) sumnjiči se da je u subotu uveče ubio komšiju komšiju Dragoslava S. (62), zvanog majstor Marko, u Bariču kod Golupca, nakon što ga je nekoliko puta udario ašovom u glavu. Dragoslav je od zadobijenih povred preminuo u kolima Hitne pomoći. Osumnjičeni Aleksandar je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu navodno izjavio "Ne sećam se kobnog momenta jer sam bio pod jakim lekovima".

"Više javno tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora. U toku je istraga u kojoj će biti biti ispitani svedoci i izvršiti dodatna veštačenja kako bi bile utvrđene okolnosti pod kojima je došlo do napada", rekao je izvor Kurira.

Komšije su ispričale da mladić, koji je ubio njihovog komšiju, važi za problematičnog. "Majstor Marko, kako su zvali Dragoslava, bio je dobar čovek koji ne bi ni mrava zgazio. A. M. je uvek bio problematičan, imao je problem i sa nedozvoljenim supstancama", rekle su komšije.

Aleksandrov otac Uglješa oglasio se u nedelju i rekao kako od tuge i sramote ne sme da napusti kući, i da nije mogao da veruje da je njegov sin ubio komšiju koji mu je, kako kaže, u najtežim trenucim pomoga. On je rekao da je Aleksandar problematičan, i da je i njega napadao i davio, kao i da sumnja da je zavisnik od konzumiranja narkotika.

"Kad je meni bilo najgore, taj čovek, Dragoslav, dolazio je i bio uz mene. Pili smo kafu, pričali... Bio mi je podrška. Ova moja baraba je išla svuda po belom svetu, a nikada dinar nije doneo. Njemu naiđe neko ludilo ili nedostatak narkotika i tada se pretvori u đavola. Tada nema kontrolu šta radi", govori on.

(MONDO)