Crna hronika

REAGOVALO MINISTARSTVO NAKON NASILJA U OSNOVNOJ ŠKOLI: "Niko nije gurao đaku prvaku glavu u WC šolju"

Autor Nikola Todorović

Ministarstvo prosvete oglasilo se nakon objavljivanja vesti o nasilju nad đakom u Kaluđerici.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Nakon pisanja medija u Srbiji o brutalnom fizičkom nasilju nad prvakom u jednoj osnovnoj školi u Kaluđerici, kada su trojica starijih đaka navodno maltretirala učenika prvog razreda u školskom toaletu oglasilo se Ministarstvo prosvete. Iz Ministarstva prosvete kažu za Kurir da su obavešteni o pomenutoj situcaiji u kojoj je vršeno nasilje i da će u narednom periodu ispitati postupanje škole i pružiti im potrebnu podršku.

"U izveštaju direktora, koji je dostavljen Ministarstvu, navodi se da je događaj u javnosti predstavljen sa obiljem netačnih podataka i da niko nije gurao glavu učenika prvog razreda u wc šolju, ali potvrđuje da je bilo gurkanja među učenicima u toaletu. U toku je proces prikupljanja informacija, utvrđivanje identiteta učenika koji su bili učesnici u incidentu. Biće izvršen uvid u snimak video nadzora, a uključena je i policija. Tim za zaštitu od nasilja će u skladu sa prikupljenim informacijama preduzeti dalje mere i aktivnosti. Za učenika koji je pretrpeo nasilje biće izrađen operativni plan zaštite. Roditelji učenika su odmah bili obavešteni o situaciji koja se dogodila i učenik nije povređen i danas je redovno pohađao nastavu", poručili su iz Ministarstva.

Takođe se navodi da dete nad kojim je nasilje počinjeno, nije zatražilo lekarsku pomoć. Prema nezvaničnim informacijama, navedeni događaj nije prijavljen PS Grocka, ali je policija nakon pisanja medija obavila razgovor sa direktorom škole, koji je na razgovoru rekao da je incident u školi bio manjeg značaja.

(MONDO)

Tagovi