Crna hronika

ŠOK OTKRIĆE O ARKANOVOM UBISTVU, CECA IZVADILA PIŠTOLJ: Kad su napadači ispalili rafal, pevačici je ovo spaslo život

Autor Ivana Lazić

Nepoznata priča i detalji pucnjave na Arkana u Interkontinentalu.

Izvor: YouTube/ Prostorni Aktivista /printscreen

Ubistvo Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. godine jedno je od najmisterioznijih kriminalnih dela u srpskoj istoriji, pa čak i u evropskoj. Mediji su danima naširoko izveštali o ubistvu u "Interkontinentalu", pa za ovaj slučaj postoji više.

Prema priči osoblja "Interkontinentala" pre nego što će doći do pucnjave "osećala se neka napetost". Broj gostiju, ili barem onih koji su se na prvi pogled moglo zaključiti da su posetioci hotela, bio je neobično veliki. Neuobičajeno je bila velika "šetnja" hodnicima i sobama. Ceca je nekoliko minuta pre napada pozvana iz sale u kojoj su ona, Željko i njena sestra Lidija sedeli sa gostima, da dođe u butik, jer je tamo, navodno, očekuju mušterije. Butik, čiji je Ceca vlasnik, nalazi se u foajeu hotela.

U hotelskom foajeu, ispred butika Ceca Ražnatović, Arkan nije mogao da se suprotstavi napadačima, jer nije imao nikakvo oružje. 

"Ceca je prva otvorila vrata butika, čime je verovatno izbegla sigurnu smrt. Iza nje, za nekoliko koraka, zaostajali su Željko i prijatelji. Napadači su tada otvorili vatru", priča jedan od svedoka događaja. Prema njegovim rečima, Željkov prijatelj uspeo je da uzvrati, ispraznivši ceo šaržer od 15 metaka. U trenutku kada mu je ponestalo municije, Ceca mu je navodno dobacila pištolj. Pretpostavlja se da je tom prilikom ranjen i jedan od napadača

(MONDO/Espreso)