Crna hronika

OGLASIO SE ADVOKAT ČUVENOG HIRURGA: "POD STERSOM JE I POTPUNO UŽASNUT"! Nasilnik u zatvoru može da provede godine

Autor Ivana Roslavcev Vlajković

Poznati hirurg sa VMA se branio ćutanjem. Zaprećena kazna preko pet godina zatvora.

Izvor: YouTube/screenshot/Danka Spasojevic-Simic

Poznatom hirurgu sa Vojnomedicinske akademije N. O. (48) određen je pritvor do 30 dana, a on danas nije želeo da iznese odbranu kada je priveden u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu na saslušanje povodom sumnje da je pretukao svoju suprugu I. O. (42).

Saopšteno je da je iskoristio zakonsko pravo da se brani ćutanjem. "Moj klijent nije izneo odbranu u tužilaštvu, koje ga tereti za nasilje u porodici, ali će to svakako uraditi što pre. Pod velikim je stresom, u neverici i potpuno užasnut onim što mu se dešava i stavlja na teret", izjavio je njegov branilac, advokat Đorđe Kalanj.

Protiv hirurga je podnesena krivična prijava, a Tužilaštvo je danas iznelo detalje prijave. U pomenutom dokumentu navodi se da ga je 2. februara, po njihovom nalogu, zemunska policija uhapsila zbog sumnje da je od početka januara do početka februara izvršio krivično delo nasilja u porodici. "U više navrata je prema svojoj supruzi vršio nasilje, šutirajući je nogama i udarajući rukama po glavi i celom telu", navodi se u dokumentu.

U prijavi se navodi da je hirurg ženu udarao predmetima koji su podobni da se sa njima nanesu teške telesne povrede i da je davio ženu kablom, čupao za kosu, pretio joj, ponižavao i vređao. U prijavi se navodi i da je, tom prilikom, doktor supruzi naneo višestruke povrede u predelu glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su I. O. polomljena četiri rebra, kao i leva laktična kost, koje su kvalifikovane kao teške telesne povrede. Osim toga, ona ima i brojne podlive, hematome...

"S obzirom na to da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke, ponoviti krivično delo ili drugo kojim preti, kao i da je za ono za šta se tereti zaprećena kazna preko pet godina zatvora, te da je došlo do uznemirenja javnosti i da je reč o nasilju, tužilaštvo je podnelo predlog nadležnom sudu da doktoru odredi pritvor", naveli su iz Tužilaštva.

(MONDO/Novosti)