Crna hronika

KO JE VELJIN I MARETOV (NE)VERNI VOJNIK KOJI JE POSTAO SVEDOK SARADNIK? Izdao kuma i otkrio sve tajne brutalnog klana!

Autor Jana Desovski

Nikola Spasojević je treći svedok okrivljeni, koji je između ostalog i kum okrivljenog Marka Miljkovića.

Izvor: društvene mreže

Nikola Spasojević (29), zvani Spale, pripadnik klana Veljka Belivuka je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopio sporazum o statusu okrivljenog saradnika i na osnovu toga bi trebalo da bude osuđen na 14 godina zatvora. On je započeo svoje izlaganje na današnjem suđenju u Specijalnom sudu gde govori o svim tajnama zloglasne grupe. On je navodno i kum Marka Miljkovića, a o tome se pričalo i na jučerašnjem suđenju. 

  • Belivuk: Rekao si da je Marko Miljković spasio Spasojeviću život. Ko je hteo da ga ubije?
  • Hrvatin: Bilo je priče da je slaba karika i da je labilan, Miljković ga je najbolje poznavao jer mu je kum, a ti uz njega. Govorilo se da je labilan i da bi mogao da ode u policiju, a Miljković je govorio “neće, znam ga ja”. Govorio je da je bio na Krfu, da je pomagao i za Vlastimira Miloševića. Pričali smo ti, Miljković, braća Budimir, Lalić i ja. Bili smo zabrinuti za njegovo psihičko stanje, nije konkretno bilo reči kako da ga ubijemo, ali je Miljković rekao da neće.
  • Belivuk: Ako smo mi takvi zlikovci, komadanje žrtava, vađenje očiju kako se pisalo po novinama, kako smo to dopustili? Jesmo li mi organizovana kriminalna grupa ili ne?
  • Hrvatin: To je u našoj priči pominjano, da je labilan, ali je Miljković stajao u njegovu odbranu.
  • Hrvatin: Pa on svedoči protiv vas.
  • Belivuk: To kako svedoči, tek ćemo da vidimo.

Podsetimo, Spasojević je uhapšen 4. februara 2021. godine zajedno sa ostalim članovima grupe. U početku se, sumnjalo da je prao novac za kriminalnu grupu, ali je tokom istrage otkriveno da je učestvovao i u likvidacijama, pisao je ranije Kurir.

"Spasojević se sumnjiči da je učestvovao u ubistvima Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića, za koja je kriminalna grupa već optužena, ali i za učešće u likvidaciji Gorana Mihajlovića", potvrdio je ranije sagovornik Kurira i objasnio da je on na tajnoj aplikaciji Skaj koristio nadimak Topalović.

Inače, on je navodno i vodio jedan od Instagram naloga navijačke grupe Principi, koju su Belivuk i Miljković, prema navodima tužilaštva, formirali kao paravan za vršenje krivičnih dela.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, kriminalna grupa se tereti za pet brutalnih ubistava u kuci u Ritopeku. Kako se navodi, u nju su na prevaru doveli Milana Ljepoju, Lazara Vukićevica, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića, a potom ih zlostavljali, ubili i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Njihove ostatke, kako se navodi u dokumentu tužilaštva, potom su bacili u Dunav.

(MONDO)