Crna hronika

DRŽAO DEVOJKU KAO ROBA U STANU U BG-U, TUKAO JE DANIMA! Uspela da pobegne, pa ga prijavila - probio joj bubnu od UDARACA

Autor Jana Desovski

Devojka je pobegla nasilniku i otišla kod lekara gde su joj konstatovane teške telesne povrede.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

M. Lj. (33) koga je devojka (28) prijavila za otmicu, zlostavljanje i mučenje, saslušan je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu i tom prilikom negirao je izvršenje krivičnog dela, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju od 30 dana.

Kako navode iz tužilaštva, postoji bojazan da će osumnjičeni u kratkom roku ponoviti krivično delo (nasilje nad devojkom), kao i da će uticati na svedoke. Sud je ovaj predlog tužilaštva usvojio i M.LJ. odredio pritvor do 30 dana. U daljem toku postupka tužilaštvo će izvoditi dokazne radnje ispitivanjem svedoka i naložiti da se obave potrebna veštačenja.

"Danima je držao pod ključem"

Nesrećna devojka došla je u policiju i prijavila da ju je partner oteo, zaključao u kuću i tu je držao danima. "Žrtva je ispričala da ju je dečko odveo kod sebe u kuću gde ju je nakon svađe nazivao pogrdnim imenima, a kada je želela da mu pobegne on ju je zaključao. Danima ju je držao pod ključem. Ona je rekla da ju je tukao, mučio i zlostavljao. U jednom trenutku uspela je da pobegne nasilniku i ode kod lekara. Tamo su joj konstatovali teške telesne povrede, a od udaraca u glavu pukla joj je bubna opna", kaže izvor blizak celom slučaju.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

  • 0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
  • 011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
  • 062304-560, od 19 do deset časova

Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

(MONDO/Blic)