Crna hronika

ISPRAVKA: Netačne tvrdnje o ranjenoj nastavnici u pucnjavi u "Ribnikaru"

NAPOMENA: U prvobitnoj verziji ovog teksta bilo je navedeno da je ranjena nastavnica preminula, tu informaciju demantujemo.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

NAPOMENA: U prvobitnoj verziji ovog teksta, bilo je navedeno da je ranjena nastavnica preminula. Demantujemo tu informaciju.

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu prijavljeno je da je jutros u 8.40 časova u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ na Vračaru došlo do pucnjave, saopštio je MUP. Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maloletnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbeđenja ove škole.

Zbrinjavanje povređenih je u toku, kao i rad policije na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem. Blokirana je ulica i veliki deo Vračara, od Slavije ka školi. Na terenu je 7 ekipa Hitne pomoći.

Pogledajte fotografije sa mesta dešavanja:

Izvadio pištolj na času

Kako je prenela TV Prva,dečak je na času izvadio pištolj i počeo da puca. Prema njihovim informacijama, dva dečaka su ranjena, jedan u preponu, drugi u nogu, dok se prema nezvaničnim informacijama dve devojčice u nepoznatom stanju, odnosno ne zna se da li su žive.

Trenutno policija izvodi odeljenje po odeljenje, deca ispred škole vrište i plaču jer su prisustvovala ovoj masovnoj pucnjavi. Dečak koji je pucao inače ima 14 godina, i sa 5 punih šaržera je došao u školu. Prema prvim informacijama, nastavnica istorije je upucana.

Nastavnica i troje dece u Urgentnom centru

Nastavnica i troje dece primljeno je u Urgentni centar u Beogradu, a svi imaju prostrelne rane u predelu grudnog koša. Povređena nastavnica i jedno dete odmah moraju na operaciju, dok je dvoje dece na odeljenju intenzivne nege.

(MONDO/RTS/Tv Prva)