Crna hronika

NASTAVNICA GA PROZVALA DA ODGOVARA, ON IZVADIO PIŠTOLJ: Evo kako je započela masovna pucnjava, oglasili se zaposleni

Autor Ivana Lazić

Učenik osnovne škole Vladislav Ribnikar usmrtio je osam učenika i radnika obezbeđenja, dok je šestoro dece i nastavnica teško povređeno.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić/Privatna arhiva

Učenik (14) koji je danas pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru i prema potvrđenim informacijama MUP-a usmrtio osam osoba važio je za primernog đaka, učestvovao je na mnogim školskim takmičenjima. prošle godine je osvojio treće mesto na takmičenju iz istorije. Više puta je učestvovao na takmičenjima iz matematike i dobijao pohvale.

Prošle godine osvojio je i treće mesto na opštinskom takmičenju iz istorije. Jutros je upao upravo na čas istorije, prvo ranio nastavnicu, a zatim pucao i na svoje drugare.

Zaposleni u školi ispričali su da je nastavnica istorije T. S. prozvala napadača, učenika odeljenja VII-2, da odgovara i on je tada pucao u nju, saznaje Politika.  Čuvar škole i dežurni učenici su čuli pucnjavu i krenuli da vide šta se dešava i tada je napadač pucao i na njih.

Učenici drugih odeljenja su se zaključali u učionice, dok su neka deca u opštoj panici pokušala da izađu iz škole na drugi ulaz. Nastavnica je, kada je došla hitna pomoć, bila u svesnom stanju. Prema nezvaničnih informacijama napadač je u školu došao sa pet šaržera.

 (Mondo/Politika)