Crna hronika

DEČAK KOJI JE POČINIO MASAKR UBIO TROJE DECE SA SPISKA KOJI JE NAPRAVIO! Imao plan likvidacije, neka imena i PRECRTAVAO!

Autor Jana Desovski

Dečak koji je počinio masakr u školi na Vračaru je imao napisan spisak imena dece koje je planirao da ubije.

Izvor: Espreso/Tamara Trajković/privatna arhiva

Učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", koji je jutros počinio masakr i ubio osmoro dece i čuvara, a ranio šestoro đaka i nastavnicu, imao je spisak kako je naveo na papiru glavnih meta iz odeljenja, učenika koje je planirao da ubije.

Kako se vidi sa spiska, koji je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije pokazao Veselin Milić, načelnik beogradske policije, četrnaestogodišnjak je najpre nanpisao 16 imena učenika, kao gl. m. (odnosi se naglavne mete), a na početku spiska je napisao 7-2, što je odeljenje. Jedno ime sa spiska za masakr, koji je kako je naveo Milić, planirao mesec dana, je precrtano, tako da je ostalo 15 imena.

Izvor: Privatna arhiva

Od 15 đaka koje je napisao na spisku i planirao da ubije, prema dostupnim nezvaničnim informacijama, ubio je najmanje troje sa spiska, a još troje ranio. Podsetimo, otac dečaka, čijim oružjem je počinjen masakr je uhapšen i određeno mu je zadržavanje.

(MONDO/Kurir)