Crna hronika

PRVE REČI NASTAVNICE KOJA JE RANJENA U ŠKOLI NA VRAČARU! U stanju šoka samo ovo ponavlja, čeka je još operacija

Autor Ivana Vlajković

Ranjena nastavnica istorije ponavlja da ništa nije ukazivalo da će omaloletnik počiniti zločin u školi na Vračaru.

Izvor: Facebook/printscreen

Nastavnica istorije, koja je ranjena 3. maja u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar", danima ne može da veruje šta se desilo i u razgovoru sa lekarima priča da ništa nije ukazivalo da će maloletnik (13) počiniti jeziv zločin

Nastavnica se nalazi na odeljenju hirurgije u Kliničkom centru Srbije. Ona je sad van životne opasnosti i govori da se dobro oseća. U stanju šoka ponavlja samo ove reči: "Bože, Bože, šta nam se desilo! Šta mu je ovo trebalo?". Kako se saznaje, nju čeka još jedna ortopedska operacija.

Podsetimo, maloletnik je osumnjičen da je u beogradskoj školi na Vračaru ubio osam đaka i školskog čuvara kao i da je ranio šestoro učenika i nastavnicu istorije. Dečak se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u posebnom dečjem odeljenju gde lekari obavljaju opservaciju.

Specijalista za socijalno pravo Dragan Vulević objasnio je koje su tri mogućnosti učenika po završetku psihijatrijske opservacije. "Prva mogućnost je dalja hospitalizacija. Druga mogućnost koja je moguća jeste da ga puste i da se smesti u instituciju za decu sa poremećajima u ponašanju, to je dom za vaspitanje dece u Knjaževcu. Treća mogućnost, lekarska ekipa može da kaže da nije potrebno lečenje i dečak se vraća u svoju porodicu. Onda je organ starateljstva dužan da sastavi detaljan plan podrške roditelja u podizanju deteta", ispričao je sagovornik. 

 (MONDO/Informer)