Crna hronika

ZBOG OVE GREŠKE JE PAO JEDAN OD VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA! Učestvovao u ubistvu Eskobara, uvukao i maloletnu devojku (17)

Autor Aleksandar Blagić

U toku prethodne noći je u Srbiju izručen Marko Pjanović (28), vođa navijača Partizana iz Brčkog, a novi detalji istrage su otkrili sve detalje likvidacije Ranka Radoševića Eskobara (53), čoveka koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu".

Izvor: kurir/nenad kostić/MUP Srbije

U toku prethodne noći je izručen Srbiji vođa navijača Partizana iz Brčkog, Marko Pjanović (28), a očekuje se i ekstradicija Azre Šabanović koja je bila saučesnik u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (53) na benzinskoj pumpi u Rušnju. Pjanović, koji inače važi za vođu navijača Partizana iz Brčkog, sumnjiči se i da je na dan ubistva sa teritorije Bosne i Hercegovine namamio Radoševića da dođe na pumpu, ali i da je u zločin uvukao svoju devojku Azru Š., tako što je poveo da zajedno ukradu automobil koji su u likvidaciji koristile ubice.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv četvoro osumnjičenih za učešće u ubistvu koje se 9. marta dogodilo na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj.

"Zbog sumnje da su direktni izvršioci ubistva istraga se vodi protiv Stefana Z. (28) iz Lebana i Luke V. (26) iz Kraljeva. Državljani Bosne i Hercegovine, Marko Pjanović (28) i Azre Š. (22) istraga se vodi zbog sumnje da su pomagali u izvršenju ubistva. Stefan Z. i Luka V. su uhapšeni nekoliko dana posle likvidacije i na salušanju su se branili ćutanjem i njima je na predlog Višeg tužailaštva u Beogradu sudija za prethodni postupak odredio pritvor u kom se nalaze i dalje", objašnjava sagovornik i dodaje da je i Pjanoviću posle izručenja sud potvrdio ranije rešenje o određivanju pritvora i on je sproveden u Centralni zatvor.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način ubili Radoševića, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11.32 sata. Istovremeno, osumnjičeni su doveli u opasnost i živote tri gosta kafića.

"Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. Kada je shvatio šta se dešava, Radošević je pokušao da pobegne u kafić, a za njim je za njim ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa. Radošević je pao na pod, a Stefan Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Nakon toga, obojica osumnjičenih su pobegla sa lica mesta golfom 4 koji su zapalili na Petlovom brudu, a odatle pobegli u iznajmljeni stan na Novom Beogradu" navodi se u naredbi za sprovođenje istrage protiv četvoro osumnjičenih.

Kako se saznaje, u potpunosti je otkrivena i uloga izručenog Pjanovića i studentkinje Azre Š., na čije se izručenje još uvek čeka.  Sumnja se da su oni stvorili uslove Stefanu L. i Luki V. tako što su u periodu od 27. februara do 9. marta kada se ubistvo dogodilo, pomagali tako što su im obezbedili ukradeni automobil kojim su i išli da izvrše krivično delo.

Marko Pjanović inače živi u Bosni i Hercegovini, a u Srbiju je ušao 11. februara.

"U jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio je na svoju ličnu kartu fijat 500 i 27. februara moblilnim telefonom kontaktirao pokojnog Radoševića, pretvarajući se da od njega želi da kupi golf 8. Narednog dana, sa ubijenim je razmenio nekoliko poruka i dogovorili su se da se nađu na benzinskoj pumpi u Rušnju. Pjanović je došao iznajmljenim fijatom da pogleda automobil. Devet dana kasnije, na dan ubistva, ponovo je preko watsapa kontaktirao Ranka Radoševića, i dogovorio s njim da se oko 11 sati sastanu na istoj pumpi, pretvarajući se da želi da kupi automobil, ikao je Pjanović u to vreme nalazio na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Azra Š. je, kako se sumnja, u Srbiju došla 24. februara. Ona je zajedno sa Markom Pjanovićem u Kraljevu, sa jednog parkinga ukrala golf 4 karavan, koji su ubice koristile tokom izvršenja krivičnog dela i kasnije ga zapalile. Azra Š. ga je, kako se sumnja, dovezla u Beograd, dok se Pjanović vratio fijatom koji je iznajmio na svoje ime. Golf su parkirali u Ulici Krajiške divizije, odakle su ga osumnjičeni za ubistvo, Stefan Z. i Luka V. preuzeli i koristili u ubistvu", dodaje izvor upućen u slučaj.

BONUS VIDEO:

(MONDO/Kurir)