Crna hronika

"MUČIO SAM SE DA DOĐEM DO NJEGA": Dečak ubica objasnio kako je došao do oružja - NEKO DRUGI mu omogućio pristup pištolju

Autor Uroš Matejić

Dečak ubica tvrdi da mu otac nije omogućio prvi kontakt sa oružjem, već neko drugi.

Dečak koji je pucao u školi na vračaru
Izvor: Espreso/Tamara Trajković/privatna arhiva

Dečak-ubica (14), koji je ubio devet vršnjaka i čuvara škole, danas je detaljno ispitivan u postupku koji se vodi protiv njegovog oca V. K., koji je osumnjičen da je oružje držao nepropisno i da je obučavao sina da puca. Kako "Blic" saznaje, dečak je potvrdio očevu raniju odbranu, a tvrdi i da mu otac nije omogućio prvi kontakt sa oružjem, već neko drugi

Kako se nezvanično saznaje, dečak-ubica je ispričao svoju verziju na koji način je došao do oružja koje je bilo u sefu. Takođe, on je rekao da mu otac nije omogućio prvi pristup oružju, već neko drugi, što bi značilo da će i jedan od pravaca istrage ići i u tom pravcu.

"Dugo sam se mučio da dođem do oružja"

"Dečak ubica tvrdi da je njegov otac imao i dopunske mere obezbeđivanja oružja, koje nisu obavezne. Prema iskazu, njegov otac je Imao šifre na obaračima pištolja. Dečak je do detalja objasnio kako je došao do oružja koje je bilo u sefu i pod šiframa. Rekao je da se dugo mučio da razbije šifre i da je dugo vremena pretraživao kako da dođe do oružja", navodi izvor "Blica".

U ustanovi gde je smešten dečak ubica, na saslušanju je bila prisutna njegova majka. Kako se dalje saznaje, dečak-ubica je potvrdio očev iskaz i praktično je negirao krivicu oca u ovom postupku.

(MONDO/Blic)