Crna hronika

EVO U KOJU ŠKOLU JE PREBAČEN DEČAK UBICA IZ "RIBNIKARA"! Oglasila se ministarka, objasnila pitanje koje je mnoge zbunilo

Autor Jana Desovski

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović otkrila je gde će dečak koji je počinio masakr u Ribnikaru nastaviti školovanje.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić/Privatna arhiva

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović kazala je da će učenik koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, osnovno obrazovanje najverovatnije će završiti u školi "Dr Dragan Hercog".

Mediji su objavili da je nastavničko veće OŠ "Vladislav Ribnikar" već donelo odluku o isključenju ovog dečaka iz škole. To ministarka nije odmah mogla da potvrdi, ali je objasnila da pretpostavlja da će nastavničko veće najverovatnije doneti ukor, što podrazumeva dalje školovanje u drugoj školi.

"Kako nije u poziciji da pohađa školu jer se nalazi u zdravstvenoj ustanovi, škola "Dr Dragan Hercog" je zadužena za takvu decu", kazala je ministarka prosvete prof. dr Đukić Dejanović.

Kakva je to škola "Dr Dragan Hercog"?

Kako se navodi na njihovom sajtu, to je škola predviđena za decu koja su na bolničkom lečenju. "U Srbiji se svake godine na hiljade dece školskog uzrasta nalazi na kraćem ili dužem bolničkom lečenju. Kada se normalan tok školovanja prekine usled lečenja važno je da učenici znaju da ga je moguće nastaviti i u bolnici. Ako bolest sprečava dete da dođe u školu, škola će doći njemu. Da li ste znali da 80 nastavnika širom Beograda svakog dana posećuje bolničke sobe i domove dece na lečenju i tako obrazovanje čini dostupnim svakom detetu?", stoji na sajtu škole.

BONUS VIDEO:

(MONDO/Telegraf)