Crna hronika

"DRŽAO SAM KRVAVOG SINA, ĆERKA JE KUKALA", Oglasio se otac ranjene dece u Smederevu: Evo šta kaže o dugu za stan

Autor Ivana Lazić

Aleksandar P., otac brata i sestre koji su povređeni u eksploziji u Smederevu, presrećan je što su preživeli detonaciju, a tvrdi da Đorđu A, ništa nije dugovao.

Izvor: Kurir/IVAN RADOSAVLJEVIĆ

U eksploziji koja se dogodila u četvrtak uveče u Smederevu, nastradao je stanodavac Đorđe A. (57), dok su povređeni brat i sestra, Nikola i Miljana P., povređeni. Njihov otac, Aleksandar P. pukom srećom je izbegao eksploziju u stanu.

"Đorđe je ispred vrata!", kaže mi ćerka preko telefona, a dok sam išao ka zgradi osetio sam eksploziju. U trenutku nisam ništa video, trčao sam, prašina je bila svuda, stvari su letele na sve strane. Odjednom sam začuo ćerku kako kuka... U sledećem trenutku, držao sam krvavog sina, kao u horor filmu!, priča u ispovesti za Kurir Aleksandar P.

Detonacija je bila toliko snažna da je telo bombaša bilo raskomadano i rasuto po ulici i pravo je čudo da niko više nije nastradao, imajući u vidu da je eksplozija uništila pola zgrade koja je sada neuslovna za život. Sumnja se da je motiv ovog bezumnog čina dug za kiriju i račune koji je dostigao 7.000 evra, a koji Aleksandar P. i njegova porodica navodno nisu plaćali Azariću.

Aleksandar kaže za Kurir da se zahvaljuje Bogu što su mu deca živa i tvrdi da nije tačno da su Azariću dugovali bilo šta.

"Hvala Bogu moja deca su živa i biće dobro, to što smo sada na ulici i nemamo gde da živimo, valjda ćemo se nekako snaći. Još nisam došao sebi nakon eksplozije koja se dogodila u stanu gde su mi bila deca", kaže otac povređenih i dodaje da u trenutku detonacije nije bio u stanu već u šetnji sa unukom.

"Ćerka me je pozvala telefonom i rekla da je Đorđe došao na vrata i da je čudan. Rekao sam joj da mu ne otvara i da ću doći, a onda mi je dodala da nešto šišti ispred. Savetovao sam joj da zove polciju, a ja sam užurbano krenuo ka zgradi", prepričava nam Aleksandar i dodaje da je bio 10 metara od zgrade kada je puklo.

"Čula se detonacija, jako je odjeknulo, a ja sam pogledao gore ka zgradi i vidim lete stvari, prozori, vrata i pitam se šta se dogodilo. Užas", kaže on:

Bio je mrak, trčao sam

"Ušao sam u zgradu sa unukom, unutra je bio mrak, ništa se nije videlo. Trčao sam stepenicama ka stanu na poslednjem spratu i neko mi je pomogao oko unuke. Čuo sam zapomaganje, urlike, kuknjavu, a onda i ćerkin glas. I ćerka i sin su mi krvavi bili i komšije su mi pomogle da ih izvedem nekako napolje.

Stravične scene, prema rečima Aleksandra P., nemoguće je izbrisati iz sećanja do kraja života.

"Odvode mi decu u smederevsku bolnicu i tamo mi saopštavaju da je ćerka imala operaciju lakta i još neke lakše povrede, dok sina prevoze za Beograd gde se i sada nalazi. U stabilnom je stanju. Lekari su mu spasili jedno oko, dok u drugom ima strano telo. Imao je i jednu operaciju", kaže zabrinuti otac.

Aleksandar P. kaže da je stanodavca Đorđa A. video svega pet puta u životu i da je njegov sin dogovarao cenu kirije, kao i da mu je redovno plaćao dažbine.

"Sin je pre pet godina došao u taj stan i kirija je bila 60 evra, račune je uzimao Đorđe i on kaže mom sinu toliko su računi i sin mu da novac. Nismo uzimali priznanice i ne znamo šta je Đorđe radio s tim parama, ali tvrdim da smo sve redovno plaćali!", kaže Aleksandar.

(Mondo/Kurir)