Crna hronika

POŠTA SRBIJE - "ALBANSKI TERORISTI UPALI U NAŠ OBJEKAT U BANJSKOJ!" Ukradena oprema, pričinjena velika materijalna šteta

Autor Uroš Matejić

Kako navodi JP "Pošta Srbije" napad se dogodio u noći između 24. i 25. septembra.

Izvor: RINA.RS/ATA Images

U toku noći, 24. na 25. septembar 2023. godine, došlo je do upada albanskih terorista u objekat pošte u Banjskoj, a tom prilikom je pričinjena velika materijalna šteta, oštećena je imovina i ukradena oprema, saopštila je JP "Pošta Srbije", prenosi RTV.

"Albanski teroristi ovim vandalskim činom, ne samo da su doveli do toga da će privremeno biti obustavljeno pružanje poštanskih usluga Banjskoj, nego su - inspirisani neodgovornom i opasnom politikom Aljbina Kurtija svesno i namerno nastavili sa zastrašivanjem i uništavanjem svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji - kao i otežavanjem nesmetanog kretanja, rada i svakodnevnog života svih onih koji se protive nerazumnoj politici privremenih organa vlasti u Prištini", navodi se u saopštenju.

S obzirom da JP "Pošta Srbije" trenutno nije u mogućnosti, zbog blokade od strane naoružanih lica dugim cevima, da tačno utvrdi razmere pričinjene štete, javnost će biti naknadno obaveštena o tome kada će poslovnica pošte u Banjskoj otpočeti sa radom.

BONUS VIDEO:

(MONDO)