Crna hronika

LEVOM TRAKOM JURI KA GRANICI! Novi slučaj vožnje u suprotnom smeru, šta se dešava sa ljudima? (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Na društvenim mrežama je osvanuo još jedan slučaj vožnje u suprotnom smeru.

Izvor: Twitter/@DjurovicBlazo

Na društvenim mrežama je osvanuo još jedan slučaj vožnje u suprotnom smeru. Snimak je nastao pre dva dana, nije poznata tačna lokacija osim da je zabeležen incident blizu graničnog prelaza.

Na svu sreću, nije došlo do sudara i nema povređenih kao ni žrtava. Brojni komentari su osvanuli ispod snimka, ljudi sve više veruju da je reč o nekakvom izazovu sa društvene mreže "TikTok".

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju je objasnio šta raditi ukoliko se nađete u suprotnom smeru na autoputu. Prva stvar je da hitno usporite i da uključite sva četiri žmigavca kako bi se prestrojili u zaustavnu traku.

"Vozač koji se nađe u suprotnom smeru odmah treba da uključi sva četiri žmigavca i da pokuša da na najbezbedniji način pređe u zaustavnu traku. Međutim, sem njegovog postupanja, veoma je bitno da i vozači koji nailaze ka njemu takođe uključe sva četiri žmigavaca i tako upozore one koji se kreću iza njih da se na putu dešava nešto neuobičajeno i da započnu kočenje. Kada na toj deonici svi uspore, moguće je da vozač koji je vozio u suprotnom smeru i sad je u zaustavnoj traci, napravi polukružno okretanje i nađe se u pravom smeru", rekao je Okanović.

BONUS VIDEO:

(MONDO/Blic)