Crna hronika

BELIVUK I MARE MU SLALI POLJUPCE! Evo ko je advokat sa nanogicom na suđenju ZLOGLASNOM KLANU

Autor Jana Desovski

Marko Miljković i Velja Nevolja su danas imali podršku iz publike na suđenju, a slali su mu i poljupce kad su ga videli.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/Kurir/Nemanja Nikolić

Na današnje suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića došao je njihov nekadašnji advokat Dejan Lazarević. Lazarević je, kako je naveo, došao da prati suđenje iz publike. On je u pritvoru proveo 10 meseci, a mera pritvora mu je 17. februara zamenjen merom kućnog pritvora uz elektronski nadzor, odnosno nanogvicu. 

Lazarević je, zajedno sa Darkom Šarićem i još 13 osoba optužen, između ostalog, za teško ubistvo. Tužilaštvo Lazarevića tereti da je bio glavni pomagač Darka Šarića. Dejan Lazarević je u žižu javnosti dospeo je 14. aprila kada je uhapšen Darko Šarić čiji je on bio branilac, a potom pomenutog datuma uhapšen sa njim kao drugookrivljeni, odnosno, njegova "podrška". 

Advokatu su Veljko Belivuk i Marko Miljković poslali poljupce iz boksa za optužene. Oni nisu krili da su se obradovali Lazareviću, koji im je bio branilac od kada su uhapšeni u februaru 2021. do njegovog hapšenja. "Čim su ga videli u publici, počeli su da mu mašu, šalju poljupce i rukama pokazuju na grudi, odnosno srce. Advokat je došao sam i iz publike pratio ono što se dešava u sudnici", objašnjava sagovornik. 

Inače, boks u kom sede optuženi staklom je odvojen od sudnice, ali i dela u kom sedi publika. "Lazarević ih nije video od kako je uhapšen, jer više nije njihov branilac, pa ne može ni da im ide u posete", objašnjava izvor. U neformalnom razgovoru sa novinarima Lazarević je rekao da klan nije video 19 meseci. Dejanu Lazareviću, podsetimo, sudsko veće Specijalnog suda prethodne nedelje je ukinulo kućni pritvor.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/Informer)