Crna hronika

LUCIFER I "ANTI-ROMI" OSUĐENI NA 73 GODINE I 9 MESECI ZATVORA! Grupa sa Karaburme radila sa klanom Velje Nevolje

Autor Aleksandar Blagić

Danas je u Specijalnom sudu osuđeno 18 osoba na 73 godine i devet meseci zatvora zbog preprodaje droge u Beogradu.

Izvor: Kurir TV/screenshot/Društvene mreže

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je osuđeno 18 osoba na ukupno 73 godine i devet meseci zatvora zbog preprodaje droge u Beogradu. Oni se takođe dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka, njima se sudi zbog sedam ubistava, silovanja, trgovine drogom i oružjem.

Sud je odlučio da nije reč o organizovanoj kriminalnoj grupi već je deo njih osudio kao "običnu" grupu, a drugi deo kao saizvršioc. Lazar Marinković Lucifer je bio optužen kao vođe ove grupe koja se krila iza navijačke grupe "Anti-Romi" i prvostepeno je osuđen na sedam godina zatvora.

Marko Trajković i Luka Ostojić su osuđeni na tri i po godine zatvora, Veljko Ogurlić, Nikola Filipović, Uroš Bulajić, Borislav Marmut, Stefan Milanović i Marko Vokić su osuđeni na po pet godina zatvora.

Vasilije Nikolovski je osuđen na kaznu zatvora od pet godina i osam meseci, dok je Stefan Simić osuđen na tri godine i tri meseca zatvora. Na tri godine zatvora osuđeni su Marko Prlja, Luka Gemaljević, Aleksa Košutić i Aleksa Vasić.

Luka Mumović osuđen je na kaznu zatvora od četiri godine, Predrag Vučković na četiri i po godine, a Aleksandru Krstiću, koji je maloletan, izrečen je vaspitni nadzor. Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Tužilaštvo je u završnoj reči predložilo sudu da 18 pripadnika ove grupe osudi na ukupno 221 godinu zatvora. Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin od početka jula 2021. godine do 29. marta 2022. godine.

Pripadnici ove grupe uhapšeni su 29. marta 2022. godine, dok su trojica osumnjičenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja. Oni se dovode u vezu sa poslovima i preprodajom kao deo grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Na jednom od suđenja klanu Veljka Belivuka, okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je pomenuo Marinkovića čiji nadimak je "Lucifer" i naveo je da mu je nosio drogu koju je ovja dalje prodavao. Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu. 

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)