Crna hronika

"USTA JE ZAŠIO U ZATVORU U ZNAK ŠTRAJKA"! Milan kući dolazio unakažen i pretučen, ubijen 7 dana nakon izlaska sa robije

Autor Ivana Vlajković

Komšije su govorile o ubijenom muškarcu u Zemunu.

Izvor: Privatna Arhiva/Kurir/Printscreen

Milan Šuša (39) ubijen je u subotu ujutru u sačekuši ispred svoje kuće u Zemunu kad ga je sa dva hica u glavu pogodio maskirani napadač, koji je potom pobegao u nepoznatom pravcu.

Mafijaška likvidacija se dogodila u subotu oko 10 sati u Kumanovskoj ulici u Zemunu, a nadzorne kamere snimile su ubistvo. "Sumnja se da je egzekutor danima vrebao žrtvu i pravio logistiku kad je najbolji trenutak da likvidira Milana, koji je navodno pre samo nedelju dana izašao iz zatvora, gde je bio na dugogodišnjoj robiji", navodi izvor i dodaje:

"Navodno, ubica je znao otkad je Milan na slobodi i od tada je počeo da ga prati. Na mesto zločina došao je peške, i to maskiran, verovatno je znao da žrtva na porodičnoj kući ima kamere." Kako potom dodaje dobro obavešteni izvor, osumnjičeni je došao u pratnji saučesnika.

"Ubica je, navodno, došao sa saučesnikom koji se parkirao u neposrednoj blizini žrtvine kuće. Izašao je iz kola i stao preko puta Milanove kuće, a kad je žrtva izašla, ubica joj je užurbanim hodom prišao s leđa nakon što je zatvorio kapiju. U tom momentu Šuša se okrenuo ka njemu, tako da je praktično gledao u cev kad ga je prvi metak oborio na pod. Drugim hicem overen je u glavu dok je ležao na trotoaru pored kola", ispričao je sagovornik.

Izvor objašnjava da je pucač potom peške napustio mesta zločina. "Sve se dogodilo u nekoliko trenutaka, a ubica je nakon pucnjave pobegao trčeći ka Krajiškoj ulici, gde ga je navodno čekao saučesnik u kolima. Inspektori sumnjaju da je egzekutor pobegao na auto-put, koji je udaljen bukvalno dve ulice odatle", navodi sagovornik.

Prema njegovim rečima, ubrzo su porodica i prijatelji videli da Milan leži nasred ulice i o tome obavestili policiju i Hitnu pomoć, koja je samo mogla da konstatuje smrt. Kako je naveo sagovornik, brutalnu mafijašku likvidaciju snimile su nadzorne kamere s porodične kuće ubijenog.

"Ubijeni je zbog svoje bezbednosti celu kuću pokrio nadzornim kamerama, svaki ćošak je pokriven, a kamere se nalaze i unutar kuće. Šuša je kamere stavio svojevremeno nakon nekoliko kriminalnih dela zbog kojih je završio u zatvoru", navodi on i dodaje:

"Verovatno je želeo da vidi ko mu se mota oko kuće, a inspektori su uzeli materijal kako bi identifikovali ubicu. Takođe, uzeti su i snimci od pre nekoliko dana, tačnije od kada je Milan izašao iz zatvora, kako bi utvrdili da li su ubica ili njegov pomagač dolazili do žrtve i da li su je pratili."

Nakon ubistva pokrenuta je velika policijska akcija "Vihor 3", u kojoj se traga za napadačem. Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, čiji je dežurni tužilac juče satima bio na terenu. Žitelji Zemuna naveli su da im je žao što je njihov komšija ubijen, ali "da se tako nešto i moglo očekivati s obzirom na njegovu kriminalnu prošlost".

"Čuli smo kako je došlo do ubistva, a kamere su snimile kako je Milan likvidiran. Kažu da je overen u glavu i nije isključeno da je u pitanju neki stari dug s obzirom na to da je tek izašao iz zatvora. Ubijen je ispred kuće, zaista strašno... Njegovi su bili tu i kad su čuli da je graja napolju i da se doziva pomoć, odmah su izašli iz kuće i videli Milana kako krvav leži na trotoaru. Zvali su i Hitnu pomoć, ali nažalost, nije mu bilo spasa", kažu njegove komšije.

Kako komšije navode, Milan Šuša je poznat u kraju po kriminalnim radnjama. "Nikad mi nismo čuli da se on nečim bavio, da je bio zaposlen, ali je često bio u zatvoru. Godinama je u zatvoru, tamo je i štrajkovao, zašio je sebi usta u znak štrajka. Svojevremeno je znao da dođe pretučen, unakaženog lica, ko zna šta je sve radio. Znamo njegovu porodicu i oni su skrhani nakon što su videli Milana kako leži skoro na kućnom pragu. Majka mu je sedela pored njega i kukala", navode oni i dodaju da im je žao što je ubijen.

Ubijeni Milan Šuša pre 10 godina bio je umešan u ubistvo svog prijatelja N. S. iz Zemuna, čije je telo u fazi raspadanja pronađeno u Lipovičkoj šumi u Beogradu. Tada je na putu Stara Pazova - Inđija došlo do sukoba trojice mladića, a u pucnjavi jedan je ubijen, a jedan ranjen.

Ranjeni je tada prevezen u bolnicu, gde je rekao ko je na njega pucao, a tri meseca kasnije je pronađeno telo ubijenog. Policija je tada tragala za Šušom, koji je bio u bekstvu, a nakon toga je uhapšen i osuđen na 15 godina robije, s koje je izašao pre sedam dana.

Šuša je 2009. godine zajedno sa još jednim muškarcem bacio kašikaru na zgradu TV Pink na Dedinju u Beogradu. Nekoliko dana kasnije su uhapšeni u stanu u Nišu u kom su se skrivali.

BONUS VIDEO: 

(Kurir/MONDO/I.V.)