Crna hronika

OSUĐEN NADRILEKAR MIROLJUB PETROVIĆ! Lažne lekove papreno naplaćivao, dve osobe preminule od njegovih "terapija"

Autor Aleksandar Blagić

Miroljub Petrović osuđen je presudom Višeg suda u Leskovcu za krivično delo nadrilekarstvo.

Izvor: youtube/Podcast Inkubator/printscreen

Presudom Višeg suda u Leskovcu odbijena je žalba Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu izjavljena u delu odluke o krivičnoj sankciji i potvrđena je presuda Osnovnog suda u Leskovcu kojom je zbog krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo okrivljeni Miroljub Petrović proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara. Njemu su oduzeti predmeti izvršenja krivičnog dela: tinkture, ekstrakti, čajevi i sokovi.

Miroljub Petrović je bio pod istragom pravosudnih organa od 2019. godine kada je otkriveno da on svoje "lekove" skupo naplaćuje, a da oni zapravo ne leče. Policija je otkrila da tinkture spravlja upravo u improvizovanoj laboratoriji u svojoj kući u Petrovcu, a Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu je jula 2022. godine podnelo optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića zbog krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Da podsetimo, Miroljub Petrović je "prepisao" Slavču Petrovu (31) iz Skoplja da ne ide kod lekara iako je oboleo od tumora. Petrov je preminuo 7. januara 2019. godine, a druga žrtva njegovog lečenja je M.B. iz Novog Sada.

Pokojnog mladića Petrović je ubedio da, iako je oboleo od tumora, ne ide kod lekara, a njegova prepiska sa Slavčetovom rođenom sestrom Biljanom Jovanović svedoiči da je okrivljeni porodicu Petrova odgovarao od lečenja klasičnom medicinom, pregleda magnetnom rezonancom i operacije gama nožem. Ta "terapija" je sadržavala i stavljanje obloga zagrejanog ricinusovog ulja preko noći, ispijanje sokova i promenu navika.

BONUS VIDEO:

(Blic/MONDO/A.B.)