Crna hronika

SMENJEN UPRAVNIK PADINSKE SKELE! Uprava se oglasila nakon smrti zatvorenika nakon silovanja

Autor Aleksandar Blagić

Smenjen je upravnik zatvora Padinska Skela.

Izvor: Youtube/Al Jazeera Balkans/Screenshot

Nakon što je zatvorenik S.B. preminuo nakon silovanja metlom od drške kako se sumnja, oglasila se Uprava zatvora Padinska Skela i smenila je upravnika, saznaje "Blic". Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da je pokrenut disciplinski postupak protiv sedam službenika zatvora u Padinskoj Skeli.

"Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj Skeli) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima. Ovi državni službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaj u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu S.B. koji je preminuo 4. februara 2024. godine, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Ističemo i da smo o svim svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja", saopštila je Uprava.

Prema nezvaničnim informacijama, upravnik je Vladimir Bukvić i on je bio na toj funkciji od 2018. godine. On je premešten na niže radno mesto i ubrzo je postavljena druga osoba.

BONUS VIDEO:

(Blic/MONDO/A.B.)

Tagovi