Crna hronika

KOJOM BRZINOM JE UDARENA DANKA? Sumnja se da su je živu stavili u vozilo i bacili na deponiju

Autor Ivana Vlajković

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić vozili su brzinom od 20 kilometra na čas.

Izvor: /Facebook/Printscreen

Devojčica Danka Ilić (2) bila je žrtva saobraćajne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinilaca koji su njeno telo bacili na divlju deponiju, a policija sumnja da je jedan od osumnjičenih naknadno preneo telo na drugu lokaciju, saopštio je MUP posle desetodnevnog potrage.

Nestanak devojčice na teritoriji Banjskog polja prijavljen je 26. marta i za njom je pokrenuta opsežna potraga koja se proširila i van granica zemlje. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je na vanrednoj konferenciji za novinare detaljno objasnio postupke i nalaze istražnih policijskih timova, forenzičara, rezultate GPS proveravanja, uporedne podatke baznih tačaka i mobilne telefonije i prikupljene izjave na osnovu kojih je ovaj slučaj rešen.

Gašić je naveo da su uhapšena dvojica radnika komunalnog preduzeća iz Bora koji su priznali krivicu jer je utvrđeno da su službenim automobilom "fijat panda" udarili devojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izašla, a zatim je stavili u gepek. Nakon toga su telo bacili na deponiju

Kako pokazuje GPS uređaj u njihovom vozilu, radnici su devojčicu udarili brzinom od 20 kilometara na čas. Zbog brzine kojom je mala Danka udarena postavlja se pitanje da li je još bila živa kada su je smestili u zadnji deo vozila i nešto kasnije ostavili na deponiji, piše Index.hr.

BONUS VIDEO: 

(MONDO/I.V.)