Uživo

POTRAGA ZA TELOM UBIJENE DANKE NE JENJAVA: Policija pretražila dvorište osumnjičenog, dokazi odneti u Bor

Policija je detaljno pretražila dvorište osumnjičenog za ubistvo devojčice Danke Ilić.

Izvor: RINA.RS/Facebook/Screenshot

Za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) tragalo se deset dana, a zbog njenog ubistva uhapšena su dvojica osumnjičenih. Osumnjičeni su saslušani u Višem javnom tužilaštva u Zaječaru. Građani Bora, ali i žitelji banjskog polja, pale sveće u znak sećanja na devojčicu.

Autor Ivana Lazić
0:04

Potresne reči oca ubijene Danke!

Miloš Ilić, otac ubijene dvogodišnje devojčice Danke Ilić, za čijim telom se traga rekao je da su on i Dankina majka Ivana u užasno teškom psihičkom stanju. "Mnogo nam je loše i ne možemo da izađemo ispred vas i molimo da nas razumete", rekao je Miloš.

"Nije nam do priče i smeta nam interesovanje medija za nas u ovom momentu dok čekamo da nađu telo našeg malog anđela kojeg su monstrumi ubili", rekao je on. On i njegova supruga ne mogu da se koncentrišu na bilo šta drugo osim na potragu detetovog tela. Zahvalni su što su mediji uključeni u istragu u želji da se nađu ostaci devojčice. S druge strane su ozlojeđeni zbog izražavanja sumnje pojedinaca u majku i u njih kao porodicu da su krivi za nestanak Danke prijavljen pre 12 dana.

0:03

"Ozbiljni monstrumi, postoji psihopatska crta"

Prema rečima psihologa Željka Mašovića, vrlo je verovatno da je u sve umešana i treća osoba koja je prikrivala zločin. "Meni osumnjičeni deluju kao osobe niže inteligencije i obrazovne strukture. Mislim da su oni u startu postupili iz nekog straha i panike. U 80 odsto slučajeva, kad čovek napravi saobraćajni prekršaj, on prvo gleda da pobegne, pa se posle eventualno vrati. Šta se to desilo? Ako je tačno da je devojčica bila živa posle nesreće, onda su ovo stvarno ozbiljni monstrumi. Tu ne postoji nikakva olakšavajuća okolnost. Ali, želim da ukažem na jedu stvar. Nemoguće je da ovde nema N. N. lice koje je nešto znalo, prikrivalo, možda čak i saučestvovalo u ovome. Ne postoji način da je neko u tako maloj sredini nije nešto znao, čuo ili video. Istraga ne treba da se završi time što su ova dvojica priznala", rekao je Mašović.

21:38

Predsednik Vučić: Ponoviću zahtev za uvođenje smrtne kazne!

Predsednik Vučić gostujući na TV Informer rekao je da ne misli da je za ovakav zločin 40 godina zatvora dovoljna kazna. "Svojevremeno sam se javno zalagao za uvođenje smrtne kazne, a da mi ne budemo kažnjeni. Ovo delo zaslužuje smrtnu kaznu. Ponoviću taj zahtev Vladi Srbije, neka razmotre", rekao je on.

20:57

Forenzički uzorci odneti u Bor!

Inspektori su sa dokazima u kesama došli u PU Bor. Jedan od inspektora nosi kese, braon boje identične onima za uzorke koje Forenzika inače koristi. Takođe, u PU Bor vraćene su i lopate u kesama.

Policija je u jednom trenutku pretrage u selu Zlot stigla do zaključanih vrata. Kako je objasnila meštanka ovog sela, radi se o seoskom rezervoaru. "Ovo je seoski rezervoar za vodu, ali to je zaključano, sumnjamo da su i ovi osumnjičeni mogli da dođu do toga, usput smo sreli policiju kako se vraćaju iz tog pravca, očigledno ni tu nisu našli ništa", rekla je meštanka. 

19:43

Dva razloga zašto osumnjičeni skriva gde je telo male Danke

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, gostujući na Informer TV objasnio je zašto osumnjičeni koji je priznao krivicu dosad nije rekao tačnu lokaciju tela ubijene devojčice. "Jedino racionalno objašnjenje do kog mi dolazimo jeste da je moguće da je nešto monstruozno uradio sa telom. Ili ima psihičku blokadu, pa ne može da se seti. U jednom trenutku nam kaže gde je telo, kada odemo tamo njega nema, onda pomene drugo mesto, tela nema. I tako u krug. Tu do izražaja dolaze druge osobine, kao da mu se ličnost s vremena na vreme menja. Zato kažem sigurno će biti potrebno da stručnjaci analiziraju oba lica", rekao je Cmolić.

19:00

Fotografije sa imanja osumnjičenog za ubistvo

Policija je izvršila detaljnu pretragu imanja osumnjičenog za ubistvo devojčice Danke Ilić. Kombinirka je radila satima, a pored vatrogasaca spasilaca, bili su prisutni i forenzičari, nakon čega su se svi zajedno povukli noseći najverovatnije dokaze u džakovima koji će biti poslati na veštačenje. 

18:30

"Okolina Bora specifična po morbidnim stvarima"

Žarko Popović, bivši načelnik Odeljenja za krvne delikte, komentarisao je ubistvo devojčice Danke Ilić iz Bora. On je govorio  o tome kakvo je podneblje okolina Bora i da je to mesto izuzetno specifično po vrlo morbidnim stvarima.

"To je takvo podneblje. To je kraj koji ima najveći broj nerešenih ubistava. Niko od meštana neće da sarađuje sa policijom, čak i da znaju. Drugi dan po premeštanju tela, taj je verovatno imao pomoćnika. To je moj stav. Kako da odeš peške na deponiju, nosiš dete sa sobom i treba da ga zakopaš. Mislim da je imao nekoga baš zbog tog njihovog mentaliteta", naveo je on. Popović je zaključio da je jako bitno naći telo male Danke kako bi se uradio toksikološki nalaz radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti deteta.

17:47

Pretraga usmerena na novu lokaciju!

Pretraga za telom dvogodišnje devojčice Danke Ilić sada je usmerena na potpuno novu lokaciju, i to nekoliko kilometara udaljenu od kuće osumnjičenog D.D.

17:26

Policija odvela majku osumnjičenog za ubistvo!

Pripadnici MUP-a odveli su S.D. iz sela Zlot, majku D.D. osumnjičenog za ubistvo devojčice Danke Ilić (2), na novu lokaciju. Prema saznanjima Informera, inspektori UKP kao i pripadnici vatrogasnih jedinica i forenzičarski timovi preusmerili su istragu i otišli sa ovog područja. Sa njima je otišla i celokupna mehanizacija, uključujući i bager koji je od jutros neprestano pretraživao teren u potrazi za telom devojčice.

16:54

Policija se fokusirala na dvorište osumnjičenog iz Zlota!

Nakon detaljne pretrage bunara, dvorišta, kuće i ostalih pomoćnih objekata komšinice Dragice, policija je svoj rad potpuno usmerila ka dvorištu osumnjičenog D.D iz sela Zlot, nakon što je sa lisicama na rukama dovezen jedan od braće, koji su, podsetimo, zajedno sa ocem takođe privedeni zbog istog zločina.

16:53

Uhapšeni brat i otac tvrdili da su u šoku!

Brat osumnjičenog D.D. prekjuče je tvrdio da je u šoku zbog svega što mu se dešava sa bratom rekavši: "Moj brat je od juče u policiji. Odveli su ga iz kuće, ali ništa ne znam, niko nam nista ne govori! Nadam se i molim Boga da on ne stoji iza ovoga. Čekamo informacije". Juče se i otac osumnjičenog pravio iznenađenim.

"Ja ne znam šta više da kažem, potpuno sam iznenađen šta nas je ovo snašlo. Pritom ja sam srčani bolesnik, Hitna pomoć je dolazila da pomogne meni i supruzi, a jutros su mi odveli i drugog sina kako bi ga ispitali. Mi sada ništa ne znamo još, ako je kriv, onda i treba da odgovara, policija neka radi svoj posao, ja ništa ne znam", rekao je otac osumnjičenog i dodao da uopšte ne može da se seti zbog celokupnog stresa koji proživljava, kada su mu uopšte uhapsili sina.

16:51

Potresna objava bake!

Tatjana Ilić, baka male devojčice Danke Ilić (2) iz Bora koju su osumnjičeni S.J. i D.D. radnici borskog Vodovoda tog kobnog 26. marta udarili "fijat pandom" a potom je stavili u kola, zadavili kada se probudila i bacili na obližnju deponiju, oglasila se na društvenim mrežama potresnom porukom.

"Zašto čiko? Svi zbog mene suze liju Srbija je cela tužna, skupu cenu platila sam, a ni krivi ni dužna. Samo što sam prohodala tek sam život započela, na tom putu ka životu ja sam zlobne čike srela. Ubili su moje snove pa baciše mene mladu, i svim ovim što me traže pokopaše svaku nadu. Da me nađu i pronađu Srbija se udružila. Kako li si mogao čiko? Nisam tako zaslužila. Šta su vam bile krive te ručice male? Pa ste poput zveri bezdušno ih zatrpale", piše u potresnoj objavi koju prati crno bela fotografija male Danke, iste one fotografije koja se našla na žutoj Interpol poternici.

15:02

Očišćena deponija

Policija napustila lokalnu deponiju, na kojo je navodno telo male devojčice.

14:46

Policija dovela osumnjičenog za Dankino ubistvo u dvorište

Potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić iz Bora nastavlja se danas proverom više lokacija u borskom kraju, a policija je danas uvela jednog od osumnjičenih u dvorište porodice D.D.

13:28

Pretražuju dvorište komšinice!

Policija danas pretražuje i dvorište Dragice Šuje u selu Zlot, u potrazi za telom Danke Ilić za čije ubistvo su osimnjičeni D. D. iz sela Zlot i S. J. iz sela Luke.

12:07

Ovo su otac i brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, a koji se sumnjiče za saučesništvo u zločinu.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/facebook/screenshot

12:06

Jeziva izjava osumnjičenog za ubistvo!

Osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana."S.J. branio se ćutanjem. Za razliku od njega, drugoosumnjičeni D.D. je gotovo dva sata pričao do detalja šta se sve dogodilo. On je kazao da je nakon udarca kolima malena Danka pala, a da je on sa sedišta suvozača istrčao, prišao nejakoj devojčici i u momentu počeo da je davi golim rukama. Stiskao joj je svom silinom vrat i ona je vrlo brzo, po njegovoj proceni, prestala da diše. Nakon toga ubacili su njeno telo u gepek, a zatim odvezli i bacili na deponiju", saznaje se iz tužilaštva.

11:24

Osumnjičeni priznao zločin!

D. D. (50) priznao je sinoć na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić. Otkrio i ko mu je pomogao da sakrije telo.

10:52

Identitet uhapšenih!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnova sumnje da su D. D. (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

9:52

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić 

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

9:48

Nova hapšenja zbog ubistva Danke ilić

U policiji u Boru određeno je zadržavanje bratu i ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2).

9:23

Hronologija događaja ubistva male Danke 

Bratislav Gašić, ministar policije, ispričao je hronologiju događaja, pre smrti male Danke.

"U tom periodu, od 13.45 do 15.52 sati, Danka Ilić je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što potvrđuju dva očevica". "Majka je oko 13.50, tražeći dete, videla beli auto i muško lice koje stoji pored njega, za koje se kasnije, tokom istrage, ispostavilo da je reč o vozilu "fiat panda", u kome su bili osumnjičeni S.J. i D.D. Prema iskazu jednog od osumnjičenih, oni su bili na radnom zadatku u naselju Banjsko polje, gde su trebali da provere šaht u Ozrenskoj ulici, gde su stigli u 13.20" - ispričao je Gašić.

8:35

Saslušani osumnjičeni za Dankino ubistvo!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) saslušani su sinoć u tužilaštvu, a tom pirilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem.

"Osumnjičena lica su saslušana u tužilaštvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem", navodi se iz Tužilaštva.

8:07

Hronologija jučerašnjeg dana

Pogledajte koji su događaji obeležili jučerašnju potragu za telom ubijene Danke ilić.

8:03

Osumnjičenima određen pritvor

Osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora rano jutros određen je pritvor.

7:09

Potraga za telom i dalje traje

Potraga za telom Danke Ilić biće nastavljena i danas. Nju su, kako se sumnja, dvojica radnika JKP Vodovod udarili kolima, bacili na deponiju i pobegli.

Ukratko

  • Policija i dalje traga za telom devojčice
  • Saslušani osumnjičeni za ubistvo
  • Pretraženo imanje osumnjičenog
  • Oglasio se otac devojčice
učitaj još +